Amasya Valisi Önder Bakan, Çorum Valisi Ali Çalgan’ın ev sahipliğinde, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı. Toplantıya, OKA Dönem Başkanı Samsun Valisi Orhan Tavlı, Tokat Valisi Abdullah Köklü ve diğer kurul üyeleri de iştirak etti. Bu toplantı, bölgenin kalkınması ve gelecekteki projelerin yönlendirilmesi açısından önemli bir adım oldu.
Toplantının Amacı ve Katılımcılar
Çorum'da gerçekleşen OKA Yönetim Kurulu Toplantısı, bölgesel kalkınmanın artırılması için alınacak stratejik kararların tartışıldığı bir platform oldu. Toplantıya katılan Amasya Valisi Önder Bakan, bölgedeki kalkınma çalışmalarına katkı sağlayacak projelerin belirlenmesi ve uygulanacak planların netleştirilmesi adına önemli görüşmeler gerçekleştirdi.
Toplantıya ev sahipliği yapan Çorum Valisi Ali Çalgan, yerel yönetimlerin birlikte çalışarak, bölgedeki ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmayı artırmanın önemini vurguladı. OKA Dönem Başkanı Samsun Valisi Orhan Tavlı ise, Orta Karadeniz bölgesindeki illerin ortak çalışmalarıyla daha güçlü bir kalkınma sağlayabileceklerini belirtti.

Bölgesel Kalkınma İçin Yeni Projeler ve Hedefler
Toplantının başlıca gündem maddesi, Orta Karadeniz bölgesinin kalkınması için yapılacak yeni projelerdi. OKA, bölgedeki illerin kalkınmasını desteklemek amacıyla çeşitli projeler geliştirmeyi sürdürüyor. Amasya Valisi Önder Bakan, bölgenin altyapı projelerine ve tarım sektörüne yönelik yapılacak yatırımların, bölgenin uzun vadeli kalkınmasında önemli bir rol oynayacağını belirtti.
Toplantı sırasında, Samsun Valisi Orhan Tavlı, “Bölgesel kalkınmayı sadece bir ili değil, tüm Orta Karadeniz’i kapsayacak şekilde hedefliyoruz. Bu nedenle, projelerde her ilin ihtiyaçlarına uygun çözümler geliştirmek önceliğimiz” dedi. Ayrıca, Tokat Valisi Abdullah Köklü, bölgenin tarımsal kalkınmasının yanı sıra, turizm ve sanayi sektörlerine yönelik de önemli yatırımlar yapılması gerektiğini ifade etti.
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın Rolü
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Samsun, Amasya, Tokat ve Çorum illerinin kalkınmasına yönelik çalışmalar yürüten bir kurum olarak bölgedeki kalkınma faaliyetlerinin koordinasyonunu sağlıyor. OKA, bölgeye yapılan yatırımları yönlendirmek, bölgesel stratejiler geliştirmek ve kalkınma projelerini desteklemek adına kritik bir görev üstleniyor. Ajans, özellikle altyapı, eğitim, sağlık, tarım ve sanayi gibi alanlarda yürütülen projelerle bölge halkının yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor.
Toplantıda Alınan Kararlar ve Gelecek Planları
OKA Yönetim Kurulu Toplantısı sonunda, bölgesel kalkınmayı hızlandıracak bir dizi karar alındı. Bu kararlar arasında, bölgenin ticaret ve sanayi potansiyelini artırmaya yönelik yatırımların desteklenmesi, tarımda verimliliğin artırılması için eğitimlerin düzenlenmesi, altyapı projelerinin hızlandırılması ve turizm sektöründe yapılacak yenilikçi projelerin hayata geçirilmesi yer alıyor.
Amasya Valisi Önder Bakan, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Orta Karadeniz bölgesinin kalkınması için atılacak her adım çok değerli. Bu toplantı, bölge illerinin işbirliği içerisinde daha güçlü bir kalkınma hedeflemesi açısından önemli bir adım oldu. Amasya'nın kalkınmasına yönelik projelere katkı sağlamak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.