50,1575 %0.20
55,9367 %-0.62
6.556,39 %-0
75.622,02 %-0.07
Amasya
Açık
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Müteahhit ile kooperatif arasındaki uyuşmazlık 80 aileyi mağdur etti

Müteahhit ile kooperatif arasındaki uyuşmazlık 80 aileyi mağdur etti

Müteahhit ile kooperatif arasındaki uyuşmazlık 80 aileyi mağdur etti

Samsun’da bir konut projesinden ev satın alan yaklaşık 80 aile, müteahhit ile kooperatif arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle dairelerini teslim alamadıklarını belirterek, "Hepimiz kira ödüyoruz, bekleyecek tahammülümüz kalmadığı. Türk adaletine güveniyoruz" dedi. 
Samsun’da 197 daireden oluşan konut projesinden ev satın alan aileler, yaşadıkları mağduriyetin çözülmesi için yeniden bir araya geldi. Aileler adına açıklama yapan Veysel Gür, kooperatif ile müteahhit A.C. arasında imzalanan protokole güvenerek ve arsa üzerindeki konutları beğenerek daire satın aldıklarını söyledi. Toprak sahipleri ile müteahhit arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle mağdur olduklarını belirten Gür, "Sonuç olarak yine tekrar ediyoruz. Şu görmüş olduğunuz daireler bizlerin paralarıyla yapılmıştır. Bizler kooperatif ile müteahhit A.C. arasında imzalanan protokole güvenerek ve arsa üzerindeki konutları beğenerek bu projeden daire almış masum aileleriz. Toprak sahipleri ve A.C. arasında yaşanan anlaşmazlıklar sonucu mağdur edilmiş aileleriz. Bu sürecin bir an önce sonuçlandırılmasını istiyoruz. Hepimiz kira ödüyoruz, bekleyecek tahammülümüzün kalmadığını ifade etmek istiyoruz. Türk adaletine güveniyoruz" ifadelerini kullandı. 

"Sorunu birlikte çözelim" 
Kooperatifin diğer üyelerine de seslenen Gür, yaşanan sorunun müteahhit ile değil, kooperatif yöneticileriyle birlikte çözülmesini istediklerini ifade etti. Gür, "Bizler buradan kooperatif üyesi diğer mağdur edilmiş olan ailelere de sesleniyoruz. Bizler yaşadığımız sorunu müteahhit ile çözmeyeceğiz. Bizler kooperatif projesini beğenerek satın almış aileleriz. Sizlerin sahip olduğunuz arsanın üzerine paralarını yatırmış aileleriz. Kooperatif temsilcisinin müteahhitten daire satın aldık diye bizleri daha fazla önemsizleştirmesine ve bu işi kendisinin kurguladığı şekle sokmasına müsaade etmeyiniz. Sorunu kooperatif temsilciniz ile değil, bizim gibi mağdur olmuş sağduyulu kooperatif yöneticileriniz ile birlikte çözelim istiyoruz. Hepimiz dairelerimize bir an önce kavuşalım istiyoruz" diye konuştu. 
S.S. 19 Mayıs Kent Konut Yapı Kooperatifi ise müteahhidin sözleşmedeki yükümlülüklerini yerine getirmediğini, daireleri birden fazla kişiye sattığını ve inşaatı yarım bırakarak yurt dışına kaçtığını, kooperatifin 79 üyesinin de mağdur olduğunu açıklamıştı. 
 

samsunda-muteahhit-ile-kooperatif-arasindaki-uyusmazlik-80-aileyi-magdur-etti

samsunda-muteahhit-ile-kooperatif-arasindaki-uyusmazlik-80-aileyi-magdur-etti

samsunda-muteahhit-ile-kooperatif-arasindaki-uyusmazlik-80-aileyi-magdur-etti

KAYNAK: İHA
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız