Amasya'da yaşayan Selanik Muhacirleri, Amasya'ya gelişin 99'uncu yılını, düzenledikleri Dayanışma Gecesi ile kutladı.
Amasya Selanik Muhacirler Derneği, Balkanlar'dan Amasya'ya gelişin 99'uncu yılı sebebiyle "Dayanışma Gecesi" düzenledi. Dayanışma Gecesi'ne Amasya Protokolünden birçok kişi katıldı.
19'uncu yüzyılın başlarından itibaren Kafkas ve Balkan göçmenlerinin adresi olan Amasya Cumhuriyet'in ilk yıllarında muhacirlere de ev sahipliği yaptı. Osmanlı Devlet toprağıyken 1'inci Dünya Savaşı'nda kaybedilen Balkanlar ve Selanik'te kalan vatandaşlar da Türkiye'nin çeşitli illerine ve Amasya'ya yerleşti.
Yeni Kurulan Türkiye Cumhuriyeti ve Yunanistan arasında 30 Ocak 1923 tarihinde imzalanan Mübadele Sözleşmesi ile Anadolu’nun çeşitli bölgelerine sevk edilen muhacirlerin iskân edildiği vilayetlerden biri de Amasya ve ilçeleriydi. Bundan tam 99 sene önce Amasya'yı yurt edinmiş Muhacirler, 99 yıllık yurtları olan Amasya'da "Dayanışma Gecesi" düzenledi.
Amasya Selanik Muhacirler Derneği'nin düzenlediği Dayanışma Gecesi'ne Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, AK Parti Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Amasya Protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve 99 Yıldır Amasya'da yaşayan Selanik göçmeni muhacirler katıldı.
Programda konuşan Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Balkanlar’dan Amasya’ya gelişin 99. yıl dönümü kapsamında düzenlenen Dayanışma Gecesinde birlik ve beraberliğin daim olması temennisinde bulundu.
Programda emeği geçen herkese teşekkür eden Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Selanik Muhacir Ağası olarak seçilen Amasyalı İş İnsanı Özcan Gür'ü tebrik etti.