Merzifon İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, 8 Eylül’de başlayacak olan 2025-2026 eğitim öğretim yılı öncesinde açıklamalarda bulundu. Yeni döneme ilişkin hazırlıkların tamamlandığını belirten Yozgat, fiziki düzenlemelerden öğretmen atamalarına kadar birçok konuyu değerlendirdi.
Müdür Yozgat, yeni eğitim yılının 8 Eylül’de başlayacağını hatırlatarak, şu anda herhangi bir sorun öngörmediklerini dile getirdi. Öğretmen atamaları, yer değişiklikleri ve öğrenci nakillerinin sistem dahilinde devam ettiğini ifade eden Yozgat, “Okulların açılmasıyla ilgili bizim iş ve işleyişimizde bir sıkıntımız yok. İnşallah bütünlük ve birliktelik içerisinde eğitim ve öğretimi başlatırız.” dedi.
Yeni döneme hazırlık kapsamında okullarda boya, badana, tadilat ve tamirat işlemlerinin büyük ölçüde tamamlandığını söyleyen Yozgat, eksikliklerin en kısa sürede giderileceğini belirtti. Okulların fiziki altyapısında büyük sorun olmadığını vurgulayan Yozgat, “Arkadaşlarımızın gayretiyle sınıfların tamirleri, onarımları tamamlandı. Bizim beklediğimiz büyük bir sıkıntı yok.” ifadelerini kullandı.
Bazı okullarda aşırı öğrenci yoğunluğu yaşandığını da dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü, kapasite sorununun ikili öğretim gibi uygulamalarla aşılabileceğini belirtti. Yozgat, “10 derslikli bir okula 15 derslik öğrenci gelmiş durumda. Bu tür durumlarda farklı kararlar almamız gerekebilir.” diyerek, öğrenci yığılmalarının sistemin işleyişinden kaynaklandığını ve çözüm için gerekli adımların atılacağını söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz hafta yayınlanan 63 sayfalık genelgeye dikkat çeken Yozgat, bu belgenin yeni eğitim yılı için tam anlamıyla bir yol haritası niteliği taşıdığını söyledi. Genelgede 56 madde bulunduğunu ifade eden Yozgat, “Bu maddeler doğrultusunda okul müdürleriyle toplantı yapacağız. Erdem-erdem merkezli eğitim, dilimizin zenginlikleri projeleri ve öğrencilerin düşünsel becerilerini artırmaya yönelik çalışmalar aynı hızla devam edecek.” dedi.
Merzifon’da eğitim altyapısını güçlendirmek için yatırımların sürdüğünü belirten Yozgat, bazı okul inşaatlarının ara tatilde tamamlanmasının planlandığını açıkladı. Özellikle kız meslek lisesinin inşaatının hızla ilerlediğini söyleyen Yozgat, “Okullarımız kendi binalarına geçince büyük bir rahatlama olacak.” dedi. Ayrıca 2025 yatırım programına alınan okulların ihale süreçlerinin devam ettiğini ve kısa sürede tamamlanmasının hedeflendiğini aktardı.
Merzifon İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, genel değerlendirmesinde yeni dönemin sorunsuz başlaması için tüm hazırlıkların yapıldığını belirtti. Ufak tefek eksikliklerin olabileceğini ama bunların süreç içerisinde giderileceğini dile getiren Yozgat, “Kervan yolda düzülür ama şu anda elimizde ciddi bir problem yok. 2025-2026 eğitim öğretim yılı şimdiden hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.