MHP Amasya İl Başkanı Mustafa Akgül, Merkez İlçe Başkanı Yunus Akif Aktaş, İl Sekreteri Ferhat Köksal ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla düzenlenen ziyaretlerde ilk olarak Toprak Pide Fırını sahibi Ahmet Toprak ile bir araya gelindi. Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede, esnafın karşılaştığı ekonomik ve sektörel sorunlar ele alınırken, yerel ticaretin güçlendirilmesine yönelik değerlendirmeler yapıldı.

Heyet daha sonra Fame İletişim işletmesini ziyaret ederek işletme sahibi Mehmet Öğüt ile görüştü. Esnafın piyasa koşulları, maliyet artışları ve beklentileri hakkında bilgi alan parti yöneticileri, her zaman esnafın yanında olduklarını vurguladı. Ziyaretlerde, esnafın toplumun temel taşlarından biri olduğu ve yerel ekonominin güçlenmesinde kritik bir rol üstlendiği ifade edildi.
MHP Amasya İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Hayırlı Günler Komşum, Derdin Derdimiz” programı kapsamında esnafla birebir temas kurmanın büyük önem taşıdığı belirtilerek, bu ziyaretlerin aralıksız devam edeceği kaydedildi. Açıklamada ayrıca, nazik misafirperverlikleri dolayısıyla Ahmet Toprak ve Mehmet Öğüt’e teşekkür edilerek, her iki işletmeye de hayırlı ve bereketli kazançlar temennisinde bulunuldu.
Yerel esnafla kurulan bu temasların, hem sorunların yerinde tespit edilmesine hem de çözüm odaklı adımların güçlenmesine katkı sağlaması hedefleniyor.
