2026 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birincileri arasında yer alan Merzifon Kutlubey Koleji öğrencisi Zeynep Kabalak, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı'yı ziyaret etti. Belediye binasında gerçekleşen buluşmada Zeynep Kabalak'ın annesi Derya Ateş Kabalak, Merzifon Kutlubey Koleji Müdür Yardımcısı Mert Atasoy ve rehber öğretmeni Neriman Düzenli de yer aldı.
Başkan Alp Kargı, Türkiye genelinde elde ettiği büyük başarıyla Merzifon'un gururu olan Zeynep Kabalak'ı belediyede ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette genç öğrencinin başarı hikâyesi, eğitim süreci ve gelecek hedefleri üzerine sohbet edildi.

Ziyaret sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Alp Kargı, Zeynep Kabalak'ın elde ettiği başarının yalnızca bireysel bir kazanım olmadığını, aynı zamanda Merzifon'un eğitim alanındaki başarısını da ortaya koyduğunu ifade etti. Bu başarının arkasında büyük bir emek, disiplin, azim ve kararlılık bulunduğunu vurgulayan Kargı, genç öğrencinin tüm ilçeye ilham olduğunu söyledi.
Başkan Kargı, "LGS'de Türkiye birincisi olarak hepimize büyük bir gurur yaşatan Zeynep evladımızı belediyemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duydum. İlçemizin adını tüm Türkiye'ye duyuran bu önemli başarıdan dolayı kendisini yürekten kutluyorum. Başarıda emeği bulunan kıymetli ailesini, öğretmenlerini ve Kutlubey Koleji'nin eğitim kadrosunu da gönülden tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.
Merzifon Belediyesi, eğitim alanında başarı gösteren öğrencileri desteklemeye ve gençlerin yanında olmaya devam edeceklerini belirterek, akademik başarıların ilçenin geleceği açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
Başkan Alp Kargı, ziyaretin sonunda LGS Türkiye birincisi Zeynep Kabalak'a eğitim hayatında başarılarının artarak devam etmesi temennisinde bulunurken, elde ettiği örnek başarının tüm öğrencilere ilham vermesini diledi.
