Merzifon’da Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleştirilecek merkezi sınav için geri sayım başladı. İlçede toplam 852 öğrenci, hayalini kurdukları liselere yerleşebilmek için Cumartesi günü sınav heyecanı yaşayacak.
Liselere Geçiş Sistemi Sınavı kapsamında Merzifon’da yapılacak sınavlar için tüm hazırlıkların tamamlandığı öğrenildi. İlçe genelinde 5 farklı okulda gerçekleştirilecek sınavlarda toplam 51 salon kullanılacak. Sınav organizasyonunda ise 112 öğretmen görev alacak.
Sınavın ilçede;
Namık Kemal Ortaokulu
Vali Hüseyin Poroy Ortaokulu
Şehit Komiser Zeynep Sağır İmam Hatip Ortaokulu
İrfanlı Anadolu Lisesi
Merzifon Anadolu İmam Hatip Lisesi
olmak üzere toplam 5 eğitim kurumunda yapılacağı bildirildi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Yozgat’tan Başarı Mesajı
Ahmet Yozgat, sınav öncesi yaptığı açıklamada tüm öğrencilere başarı dileklerini iletti. Öğrencilerin uzun süredir bu sınava hazırlandığını belirten Yozgat, emeklerinin karşılığını almalarını temenni etti.
Velilere de çağrıda bulunan eğitimciler, sınav günü öğrencilerin dikkatini dağıtacak gürültü ve trafik yoğunluğu konusunda hassas olunmasını istedi.
Merzifon’da Sınav Tedbirleri Artırıldı
LGS’nin sorunsuz şekilde gerçekleştirilebilmesi için okul çevrelerinde güvenlik ve trafik tedbirlerinin artırılacağı öğrenildi. Sınav merkezlerinde öğrencilerin rahat bir ortamda sınava girebilmeleri için gerekli hazırlıkların tamamlandığı belirtildi.
Öğrenciler ve aileler büyük heyecana hazırlanırken, Merzifon’da sınav maratonu Cumartesi sabahı başlayacak.
