Merzifon Kaymakamı Ahmet Karaaslan, ilçede konuşlandırılan Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) tanıtım tırını ziyaret etti. Ziyaret sırasında Kaymakam Karaaslan’a jandarma personeli eşlik etti.
Tanıtım tırında, JÖH ve JÖAK birimlerinin kullandığı modern ekipmanlar, askeri donanımlar ve özel görevlerde kullanılan malzemeler sergilendi. Kaymakam Karaaslan, tır içerisinde yapılan tanıtım faaliyetleri hakkında bilgi alarak güvenlik güçlerinin görevlerini yakından tanıma fırsatı buldu.
JÖH ve JÖAK personelinin fedakarca yürüttüğü çalışmalara değinen Karaaslan, görevli personelle sohbet ederek başarı dileklerinde bulundu.
Kaymakam Karaaslan, Türk milletinin güvenliği için gece gündüz demeden görev yapan jandarma personeline teşekkür etti. “Vatanımızın güvenliği için fedakârca görev yapan kahraman JÖH ve JÖAK personeline minnettarız. Milletimizin huzuru ve devletimizin bekası için yürüttüğünüz özverili çalışmalarda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Tanıtım tırı Merzifon halkı tarafından da ilgiyle karşılandı. Vatandaşlar, jandarma birimlerinin görevlerini ve kullandıkları teknolojik donanımları yakından görme fırsatı buldu. Özellikle gençler ve çocuklar, JÖH ve JÖAK ekipmanlarını inceleyerek güvenlik güçlerine olan sevgilerini dile getirdiler.
Kaymakam Karaaslan’ın ziyareti, güvenlik güçleri ile devletin vatandaşlara olan yakınlığını bir kez daha ortaya koydu. Milli birlik ve beraberlik ruhunun güçlendiğini belirten Kaymakam Karaaslan, bu tür tanıtım faaliyetlerinin halkın güvenlik güçlerine olan desteğini pekiştirdiğini vurguladı.