Merzifon Gençleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Koçak, Merzifon Terziler ve Hazır Elbiseciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın olağan genel kuruluna katıldıklarını açıkladı. Koçak, davet üzerine gerçekleştirilen genel kurulun, ilçe esnafı açısından önemli bir demokratik süreç olduğuna dikkat çekti.
Genel kurulda yapılan seçimler sonucunda Barış Kurt’un yeniden oda başkanlığına seçildiğini belirten Koçak, Kurt ve yönetim kurulunu tebrik ederek yeni dönemde başarılar diledi. Esnaf teşkilatlarının, yerel ekonominin bel kemiğini oluşturduğunu ifade eden Koçak, odaların güçlü ve istikrarlı bir yönetimle yoluna devam etmesinin hem esnaf hem de ilçe adına büyük önem taşıdığını vurguladı.
Merzifon Gençleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak her zaman esnafın yanında olduklarını dile getiren Koçak, “Esnafımızın iradesiyle oluşan bu yeni dönemin odamıza, esnafımıza ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Birlikten güç, istikrardan bereket doğar” ifadelerini kullandı. Koçak, sivil toplum kuruluşları ile esnaf odaları arasındaki iş birliğinin Merzifon’un sosyal ve ekonomik gelişimine önemli katkılar sunduğunu da sözlerine ekledi.
Genel kurulun, katılımcı bir ortamda ve sağduyu içerisinde gerçekleştiği öğrenilirken, yeni yönetimin önümüzdeki dönemde esnafın sorunlarına çözüm üretmeye ve mesleki dayanışmayı güçlendirmeye yönelik çalışmalar yapması bekleniyor. Merzifon’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının bu tür organizasyonlara katılımının, ortak akıl ve dayanışma kültürünü pekiştirdiği ifade ediliyor.
Yeniden başkanlığa seçilen Barış Kurt ve yönetiminin, esnafın taleplerini ön planda tutan bir anlayışla çalışmalarını sürdüreceği belirtilirken, genel kurulun Merzifon esnaf camiası için hayırlı olması temennisinde bulunuldu.
