Merzifon Belediyesi, Türk Hava Yolları (THY) iş birliğiyle vatandaşlara önemli bir kolaylık sağlayacak yeni bir hizmeti hayata geçirmeye hazırlanıyor. Merzifon Havalimanı’ndan Türkiye’nin tüm illerine THY uçaklarıyla cenaze nakil hizmeti artık aktif hale geldi. Bu kapsamda, eksik olan X-RAY cihazının da devreye girmesiyle birlikte cenaze nakil işlemlerine resmen başlanmış oldu.
Bu gelişmeyi belediyeye iletmek üzere THY Merzifon İstasyon Şefi Ferdi Bodur ve THY Satış Temsilcisi Enes Gülle, Merzifon Belediyesi’ni ziyaret etti. Ziyarette, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Atak ve Cenaze, Taziye ve İbadethane Temizlik Birimi Sorumlusu Özcan Dalyan da hazır bulundu.
Görüşmede, yeni hizmetin vatandaşlara sağlayacağı kolaylıklar ve süreç hakkında karşılıklı fikir alışverişi yapıldı. Başkan Yardımcısı Atak, THY’nin desteğiyle hayata geçen bu sistemin Merzifon halkı için büyük önem taşıdığını belirterek, “Bu hizmet, şehir dışına yapılacak cenaze nakillerinde hem zaman hem de maliyet açısından büyük kolaylık sağlayacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Atak ayrıca, yakın zamanda Merzifon Belediyesi ile Türk Hava Yolları arasında bir protokol imzalanacağını, böylece vatandaşların bu hizmetten resmi olarak yararlanabileceğini duyurdu.
Ziyaret, samimi bir atmosferde gerçekleşti ve iş birliğinin güçlendirilmesi yönünde olumlu adımlar atıldı. Merzifon Belediyesi, yeni uygulamanın ilçe halkına önemli bir destek sağlayacağını belirterek, kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğini açıkladı.