reklam
reklam
38,8949 %0.36
43,4533 %-0.25
4.001,01 % -0,81
103.049,99 %-0.406
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Kapalı
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Kurban Emanetleri İhtiyaç Sahiplerine Ulaşıyor

Kurban Emanetleri İhtiyaç Sahiplerine Ulaşıyor

Haberleri

Yardımseverlerin ihtiyaç sahiplerine el uzatmak için tercih ettiği Türk Kızılay, hayırseverlerin emanet ettiği kurbanların kesimlerini de Kurban Bayramı'nın ilk gününde başlattı. Yurt genelinde ve dünyanın dört bir yanındaki kesim bölgelerinde bu anlamlı görevi yerine getiren Kızılaycılar, yurt içinde başta depremzedeler olmak üzere ihtiyaç sahiplerine kurban paylarının büyük bir bölümünü anlık olarak ulaştıracak. Yurt içindeki kurban paylarının bir bölümünden yıl boyunca ulaştırılmak üzere kavurma konservesi de yapacak olan Kızılay, yurt dışında ise kesimlerin hemen ardından dağıtım yaparak yüzleri güldürecek.

Kızılay’ın yaptığı kurban payı dağıtımları ile ilgili açıklamalarda bulunan Merzifon İlçe Koordinatörü İskender Doğru, “Yardım alanındaki 155 yıllık tecrübesiyle hayırseverlerin desteğini gören Türk Kızılay, vekâleten kurban kesim kampanasında da büyük destek buldu. Bayram namazının ardından emanet aldığı kurban vekâletlerinin kesimlerine Türkiye’deki Et ve Süt Kurumu kombinaları ile yurt dışında 21 ülkede başlayan Kızılay, kurban kesim işlemlerini bayramın 3. gününe kadar sürdürecek” dedi.

Doğru, yaptığı açıklamanın devamında şunları belirtti:

KURBANLARIN KESİLDİĞİ BİLGİSİ VEKÂLET SAHİPLERİNE ANLIK ULAŞTIRILIYOR

“Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla yürütülen kampanyayı seçerek kurban ibadetini Kızılay ile yerine getiren vekâlet sahiplerine kesim işlemlerinin yapıldığına dair SMS veya mail yoluyla bilgi veriliyor.

Kesimlerin ardından eşit olarak hazırlanacak kurban paylarının büyük bölümü, yurt içinde Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen afetzedelere ulaştırılacak. Afetzedelerin yaşadığı konteyner kentlerdeki buzdolaplarının kapasitesi göz önüne alınarak 2’şer kilogramlık şoklanmış paketler oluşturan Kızılay, depremi yaşayan tüm illerde kurban eti dağıtımı yapacak. Kızılay, vekâleten kesilen kurbanların etlerinin bir bölümünü ise her yıl olduğu gibi bu yıl da kavurma ve kıyma konservesi haline getirerek yıl boyunca ihtiyaç anında dağıtımını yapacak. Kızılay bu yıl da yurt dışındaki kurban kesim çalışmalarına devam ediyor. Bayramın ilk günüyle birlikte Afrika’dan Asya’ya, Ortadoğu’dan Avrupa’ya 21 ülkede Kızılaycılar vekâlet sahipleri adına kurban keserek ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.

KAYNAK: Nurettin Değirmenci
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *