reklam
reklam
38,8519 %-0.01
43,8190 %0.98
4.049,05 % 1,20
102.633,64 %-1.099
AMASYA
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Amasya
Az bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Kızılay Her Yerde!

Kızılay Her Yerde!

Haberleri

Dünya aşırı sıcaklar nedeniyle orman yangınlarıyla mücadele ederken Çanakkale’de meydana gelen yangının söndürme çalışmaları da devam ediyor. Çanakkale’de yangın söndürme çalışmaları gerçekleştiren ekipler ile vatandaşlara da ilk andan itibaren Türk Kızılay afet uzmanları ve gönüllüleri beslenme desteği veriyor.

 Türk Kızılay’ının yangın bölgelerinde yaptığı çalışmalarla ilgili Haber Merkezimize bilgiler veren Merzifon İlçe Koordinatörü İskender Doğru, “Çanakkale’deki yangın bölgelerinde çalışma yürüten ekipler ve mağdur olan vatandaşlar için Türk Kızılay’ın afet uzmanı ile gönüllülerinden oluşan ekipleri yardım ulaştırmak için sahadaki çalışmalarını sürdürüyor. Kızılay, bölgeye konuşlandırdığı İzmir, Ankara ve Kırklareli Afet Müdahale Merkezleri ile Çanakkale Şubesine bağlı ekipleri ve afet bölgesindeki 11 mobil ikram aracıyla bölgede beslenme desteği veriyor. Su, kumanya, ikram malzemesi gibi ek acil beslenme kiti hazırlığı da yapıldı. Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamındaki Beslenme Platformu üyeleri de bölgede Kızılay koordinesinde hizmet veriyor.

Küçük çaplı meydana gelen orman yangınlarına da şubeleriyle destek olan Kızılay, söndürme çalışmalarında bulunan ekiplere beslenme desteği vererek ikramlarda bulunuyor” dedi.

KAYNAK: Nurettin Değirmenci
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *