Kurbanını kesen vatandaşlar bayramın ilk gününden itibaren kasapların yolunu tuttu. Bayram mesaisi yapan kasapların önünde kuyruk oluştu.
Ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Merzifon’da da kurbanların kesilmesinin ardından kasaplarda kıyma çektirme yoğunluğu başladı.
Bayramın ikinci gününden itibaren yoğunluğun arttığını belirten Sevinç Kasap Sahibi Hıdır Sevinç; “Sabah 07.00'den Akşam 10.00'a kadar yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu sene et parçalama ve kıyma çekmenin fiyatını 5 TL olarak belirlerdik. Kurban Bayramlarında et satışlarımız kesiliyor, genellikle kıyma çekme ve et parçalama işleri yapıyoruz. Satışlarımızdaki bu durgunluk yaklaşık 10-15 gün daha devam eder diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.