reklam
reklam
41,1989 %0,44
48,2933 %0,72
4.756,89 % 1,39
111.047,11 %-0.093
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Kadınlar altını, erkekler gümüşü tercih ediyor

Kadınlar altını, erkekler gümüşü tercih ediyor

Samsun’un Çarşamba ilçesinde 33 yıldır gümüşçülük yapan Ebubekir Şimşek, gümüşe olan ilginin genellikle erkeklerden geldiğini belirterek, "Gümüş uzun vadede yatırım aracı olabilir" dedi. 
Şimşek, bölgedeki kadınların hâlâ altını tercih ettiğini vurgulayarak, "Bölgemizde bayanlarımız gümüşe ilgi göstermiyor. Daha çok altına yöneliyorlar. Gümüşü genellikle erkeklere satıyoruz. Gençler de birbirlerine hediye ediyor, gurbetçiler alıyor" diye konuştu. 

Altın fiyatlarındaki artışa rağmen kadınların tercihini altından yana kullandığını aktaran Şimşek, "Gümüş de değerli bir takı. Altın fiyatlarının yükselmesiyle gümüşe yönelim var ama altın hâlâ ön planda. Örneğin gençler sözlüsüne altın bileklik almak istese 10-15 bin TL arasında fiyatla karşılaşıyor. Gümüş bileklik ise 500-3 bin TL civarında. Bu nedenle gümüşe rağbetin artmasını bekliyoruz" dedi. 

Özel günlerde hediye amaçlı gümüşün tercih edildiğini belirten Şimşek, "Erkekler daha çok gümüş alıyor. Çarşamba’da bayanlar altını seviyor. Ancak ilçeler dışında gümüşe daha çok ilgi olduğunu görüyorum" ifadelerini kullandı. 

Gümüşün yatırım açısından da değer taşıdığına dikkat çeken Şimşek, "Gümüş 2015’te 2,9 TL iken, şimdi 55 TL civarında. Uzun vadede kazandırıyor. Yatırım amacıyla değerlendirmelerini tavsiye ederim" diye konuştu. 
 

kadinlar-altini-erkekler-gumusu-tercih-ediyor

kadinlar-altini-erkekler-gumusu-tercih-ediyor

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *