reklam
reklam
38,8474 %-0.02
43,7553 %0.88
4.040,69 % 0,99
104.591,16 %-0.476
AMASYA
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Amasya
Az bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM "İtfaiyecilik, ateşten gömlek giyenlerin mesleğidir"

"İtfaiyecilik, ateşten gömlek giyenlerin mesleğidir"

Haberleri

21. Merzifon Kültür ve Sanat Etkinlikleri Haftası kapsamında düzenlenen Merzifon Belediyesi  İtfaiye İstasyonu temel atma töreninde konuşan  İtfaiye Müdürü Yetkin Aydıner, 2023 Yılının ilk seksiz ayında toplam 978 vakaya müdahale ettiklerini söyledi.

İtfaiyecilik mesleğinin  bir çok riski beraberinde taşıyan zor, meşakkatli ve fedakârlık gerektiren bir meslek olduğunun altını çizen Merzifon Belediyesi  İtfaiye Müdürü Yetkin Aydıner konuşmasında; “itfaiyeciler tüm canlıların koşarak uzaklaştığı yere koşarak gidenlerdir. Çünkü İtfaiyecilik, ateşten gömlek giyenlerin mesleğidir. Kendi yaşamını riske atarak alevlerin içine dalan, canlarını hiçe sayan, çocuk kurtaran, insanları mutlu eden kahraman itfaiyeciler, bütün risklere rağmen kuruluş amacını karşılıksız yardım anlayışından alırlar. Başkalarına yardımcı olabilmek için canla başla ve gerekirse canları pahasına görevlerini yerine getirirler.
Merzifon Belediyesi İtfaiye Müdürlüğümüz 37 personeli ile 7/24 görevinin başında olup hem ilçemiz hem de yakın çevresinde yangın sel, trafik kazası, su baskımı, kurtarma gibi durumlarda imdada yetişmektedir.

2021 Yılı içerisinde Müdürlüğümüz tarafından toplam 1513 vaka;
2022 Yılı içerisinde toplam 1773 vaka;
2023 Yılı içerisinde toplam 978 vakaya müdahalede bulunulmuştur.

Çevre il ve ilçelerde dahi bulunmayan yangın eğitim konteynırını İtfaiye Hizmet Binası önünde konuşlandırarak yangın eğitimlerini kendi personellerimiz ve çevre il ve ilçelerden gelen meslektaşlarımıza uygulamalı olarak vermekteyiz. Son yıllarda gelişerek değişen Merzifon’umuza, en iyi şekilde hizmet etmek gayretindeyiz. İtfaiye teşkilatımızın alt yapısı, donanımı ve organizasyonu gün geçtikçe bizlere daha da huzur ve güven vermektedir. Her geçen gün teşkilat mensupları olarak daha eğitimli daha bilinçli daha donanımlı bir hale gelirken aynı zamanda araç gereç ve bunların teknolojik olarak çağın gereklerini taşıması adına büyük bir çaba göstermekteyiz.

Biz bu çalışmaları yürütürken desteğini daima yanımızda hissettiğimiz Belediye Başkanımız Sayın Alp Kargı’ya teşekkür ediyoruz. Bir şehrin itfaiyesi ne kadar iyi olursa olsun itfaiyenin başarısı halkımızın aldığı yangın güvenlik önlemlerine ve yangından korunma konusundaki bilgi seviyesine bağlıdır. Milletimizin can güvenliği için mücadele eden ve bu uğurda canını kaybeden şehit itfaiyecilere yüce Allah'tan rahmet dilerken, halen hayatta olan ve görevi başında bulunan meslektaşlarımıza başarılı çalışmalarının devamını temenni ediyor, Organize Sanayi Bölgesi İtfaiye İstasyonumuzun İlçemize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

KAYNAK: Meryem Altunay
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *