43,4990 %0.19
51,6240 %-0.9
6.788,96 % -9,85
80.942,19 %-3.008
Amasya
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM İŞKUR’dan Rekor Hibe Artışı

İŞKUR’dan Rekor Hibe Artışı

Hibe desteği 735 bin TL’ye çıktı, başvurular başladı, büyük fırsat kapısı aralandı. Detaylar haberimizde…

Haberleri

İŞKUR’un engelli ve eski hükümlülere yönelik hibe desteklerinde yaptığı artış, istihdam alanında önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. İŞKUR tarafından yürütülen destek programı kapsamında, kendi işini kurmak isteyen engelli bireylere sağlanan hibe tutarı 735 bin TL’ye yükseltildi. Başvuruların başlamasıyla birlikte, özellikle engelli bireyler için yeni bir ekonomik fırsat kapısı aralandı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamasıyla duyurulan yeni düzenleme, engelli ve eski hükümlü bireylerin iş gücüne katılımını artırmayı hedefliyor. Bakanlık tarafından yapılan bu artışın, hem bireysel girişimciliği teşvik etmesi hem de istihdamın güçlendirilmesine katkı sağlaması bekleniyor. Düzenleme ile birlikte engelli bireylerin kendi işlerini kurmaları daha ulaşılabilir hale geldi.
Hibe Tutarları Dikkat Çekici Seviyeye Çıktı
Yapılan düzenlemeye göre, 2026 yılı 1. Dönemi itibarıyla engelli bireylerin kendi işini kurmalarını desteklemek amacıyla verilen hibe tutarı 735 bin TL olarak belirlendi. Aynı kapsamda, eski hükümlü bireylerin yeniden topluma ve iş hayatına kazandırılmasına yönelik hibe desteği ise 550 bin TL oldu. Bu rakamlar, önceki dönemlere kıyasla önemli bir artış olarak dikkat çekiyor.
Bakan Işıkhan: İstihdama Tam Destek
Bakan Vedat Işıkhan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada dezavantajlı grupların iş gücüne katılımının sosyal devlet anlayışının temel unsurlarından biri olduğunu vurguladı. Işıkhan, “Engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımıza yönelik uyguladığımız hibe desteğini artırdık. Yeni yılda da istihdama ve üretime tam destek olmaya devam edeceğiz. Erişilebilir ve etkin hizmetlerimizle dezavantajlı grupların hem iş hayatına hem de sosyal hayata katılımını güçlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.
Amasya’dan Başvuru Çağrısı
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Türkiye Sakatlar Derneği Amasya Şubesi Başkanı Emine Hiçin Arslan, yapılan artışın engelli bireyler için büyük bir fırsat sunduğunu belirtti. Arslan, özellikle İŞKUR’a kayıtlı, işsiz olan ve kendi işini kurmak isteyen engelli bireylerin bu destekten mutlaka yararlanması gerektiğini ifade etti.
Başvurular Başladı, Son Tarih 16 Ocak
Emine Hiçin Arslan, başvuruların başladığını hatırlatarak son başvuru tarihinin 16 Ocak olduğunu açıkladı. Başvuruların titizlikle hazırlanmasının önemine dikkat çeken Arslan, proje dosyalarının doğru ve eksiksiz şekilde sunulmasının kabul sürecini olumlu etkileyeceğini dile getirdi.
Detaylara İnternetten Ulaşılabiliyor
Hibe destek programına ilişkin başvuru şartları, gerekli belgeler ve detaylı bilgilere İŞKUR’un resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor. Yetkililer, başvuru süresinin kaçırılmaması konusunda vatandaşları uyarırken, bu desteğin engelli bireylerin ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları açısından önemli bir adım olduğuna dikkat çekiyor.
 

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *