reklam
reklam
38,7573 %-0.04
43,6125 %-0.18
4.080,13 % -1,53
103.899,98 %0.037
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNDEN DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNDEN DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Haberleri

Amasya’da Gökmedrese Şehit Şenay Aybüke Yalçın İlkokulu, farklı ve güzel çalışmalarla adından söz ettiren ve sporun büyüyen çocuğun fiziksel gelişiminin yanında psikolojik ve sosyal yönden gelişimlerine önemli katkıda bulunduğunun,  fiziksel aktivitenin büyümeyi tetiklediğinin, daha iyi bir fiziksel ve duygusal sağlığı ortaya çıkardığının, her gün fiziksel olarak aktif olan çocukların ileride tansiyon, diyabet, kolon kanseri, obezite ve koroner kalp rahatsızlığı riskini azalttığının farkında olan, Başöğretmen Atatürk'ün ifade ettiği gibi sağlıklı yaşam ve spor kültürünün yerleştirilmesi amacıyla öğrenci, öğretmen ve öğrenci velilerinin katılmış olduğu doğa yürüyüşü yapıldı.

Okul Müdürü Yavuz Kalleci, "Okul olarak spor ve sağlıklı yaşama çok değer veriyoruz. Önümüzdeki dönemlerde de yeni bir rotada yeni bir doğa yürüyüşü ile birlikte öğretmen, öğrenci ve velilerimizin katılacağı yürüyoş, bisiklet sürme etkinliği gibi faaliyetlerimiz devam edecektir.” dedi.

Kalleci, Yürüyüş boyunca öğrencilerimiz ayrıca erozyon, bitki örtüsü ve doğal ortamdaki hayvanların yaşamı gibi birçok konuda da öğretmenlerinden bilgi alarak yerinde gözlem yapma fırsatı buldular.

Gökmedrese Şehit Şenay Aybüke Yalçın İlkokulu öğrenciler, doğa yürüyüşü, trekking ve piknik yaparak ağaçların ortasında, sessiz ve sakin bir atmosferde vakit geçirmenin keyfini doyasıya yaşadılar. İlkokul öğrencileri; öğretmenlerinden, tabiatta bulunan bitki örtüsü, çevre bilinci, doğal yaşam hakkında bilgi edindiler.

Yürüyüşe katılan velilerle yaptığımız görüşmede, hem kendileri için hem de çocukları için sağlıklı yaşamı önemsediklerini ifade ederek okul müdürlüğüne böylesi güzel etkinlikler yaptıkları için teşekkür ediyoruz diyerek veli olarak önemsendiklerini görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

KAYNAK: Nurettin Değirmenci
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *