Sağlık Sen Amasya Şube Başkanı Ahmet Yeşilgöl; “Gerçeklikten uzak hiçbir teklifi kabul etmiyoruz” dedi.
Kamu görevlilerinin alacağı ücret artışına ilişkin kanun teklifi TBMM’ye verilmesinin ardından sendikalardan tepki sesleri yükselirken, Sağlık Sen Amasya Şube Başkanlığından da açıklama gecikmedi.
“Teklifin iyileştirmeye ve eksiklikleri gidermeye yönelik ilave adım atılacağına dair umudumuzu diri tutuyoruz” diyen Sağlık Sen Amasya Şube Başkanı Ahmet Yeşilgöl yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Kamu görevlilerinin alacağı ücret artışına ilişkin kanun teklifi TBMM’ye sunuldu. Konfederasyonumuz Memur-Sen tarafından ısrarla dile getirilen ve Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan “En düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak.” sözü gereği en düşük memur maaşı 22000 TL sınırına gelmiştir.
Fakat ortaya konulan kanun teklifine baktığımızda Türkiye Yüzyılı gerçeğini yansıtmadığı gibi beklentilerin de çok uzağındadır.
Sayın Cumhurbaşkanımızın kamu görevlileri ve emeklilerine yönelik “En düşük memur maaşını en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Memur maaşlarındaki bu artışlar otomatik olarak emeklilerine yansıyacak.” Sözüne karşılık olarak, Kanun Teklifindeki eksikliklerin düzeltilmesi ve beklentilerin giderilmesi noktasında ilave adımın atılması gereklidir.
Yapılan seyyanen artışın taban aylığa yansıtılması,
En düşük memur maaşının en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde yeniden düzenlenmesi,
En düşük kamu görevlisi maaş/ücretinde eş ve çocuk yardımının dikkate alınmaması,
Kamuda çalışanlar arasında huzursuzluğa neden olan ücret skalası bozukluğunun düzeltilmesi,
Konularında Komisyon aşamasında, Kanun Teklifini iyileştirmeye ve eksiklikleri gidermeye yönelik ilave adım atılacağına dair umudumuzu diri tutuyoruz.
Sahada her türlü olumsuz koşullarda dahi gece gündüz demeden canı pahasına görev yapan bütün sağlık çalışanlarımızın hakkını savunacağımızı bildiriyoruz.”