reklam
reklam
38,5992 %0.33
43,6545 %0.2
4.018,80 % 0,37
96.253,15 %-0.586
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM “FARKLI İSTİHDAM MODELLERİNE SON VERİLMELİ”

“FARKLI İSTİHDAM MODELLERİNE SON VERİLMELİ”

Hafta sonu gerçekleştirilen Sağlık-Sen Amasya Şubesi Olağan Genel Kuruluna katılan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş burada üyelere yönelik bir konuşma yaptı.

Konuşmasına tekrar aday olmayan Recep Eliaçık ve yönetimine verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ederek başlayan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Biz sendikal mücadeleyi ‘yaşasın ve kahrolsun’ anlayışıyla yapmıyoruz. İşini en iyi bilenlerden oluşan akademik bir kadroyla çalışıyoruz. Sürekli sahadayız. Yaşanan sorunları direk yaşayan insanlardan dinliyoruz. Bu sorunlara çözüm aramak için çalıştaylar yapıyoruz. Tespit ettiğimiz sorunlara yönelik çözüm önerilerini belirliyor ve o noktada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarının sorunlarının çözülmesi ve taleplerinin karşılık bulması için üzerimize düşen görevi yerine getirdik ve getirmeye de devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“PERFORMANSA BAĞLI ADALETSİZ ÜCRET SİSTEMİ ÇALIŞMA BARIŞINA ZARAR VERİYORDU”

Sağlık çalışanlarının en önemli sorununun performansa bağlı adaletsiz ücret sisteminin olduğunu belirten Durmuş, “Bu sistem adaletsiz bir sistemdi. Çalışma barışına zarar veriyordu. Bu sisteme karşı eleştirilerimizi somut delileriyle ortaya koyduk. Çözüme yönelik önerilerimizi her bir yetkiliyle paylaştık. Ödemeler hastanenin gelirine bağlı olmasın, merkezi bütçeden ödensin dedik. Mahsuplaşma kaldırılsın dedik. Ödemeler SUT’a bağlı olmasın dedik. Havuzlar birbirinden ayrılsın dedik. Yaptığımız eleştirilere yönelik Ek Ödeme Yönetmeliği’yle önemli adımlar atıldı. Ama bu düzenlemede eksiklikler olduğu da bir gerçek” ifadelerini kullandı.

Eksikliklerin giderilmesi için mücadele ettiklerini kaydeden Durmuş, “Aile sağlığı çalışanlarına verilen ücretler ülke gerçeklerinden çok uzak. Aile sağlığı çalışanlarının ücretlerin artırılması gerekiyor. Birinci basamakta çalışan arkadaşlarımız, 112 çalışanları, bakanlık merkez teşkilatı ve Hudut Sahiller teşvik ödemesinin dışında bırakıldı. Tavanları çok düşük kaldığı için taban ödeme dahi alamayan Genel İdari Hizmetler ve Yardımcı Hizmet sınıfları ile lise mezunlarının tavan uygulamasına son verilmeli. Bu ve buna benzer eksiklikler ve adaletsizlikler var. Geçtiğimiz günlerde başkanlar kurulu toplantısı yaparak itirazlarımızı belirledik ve Sağlık Bakanlığı’na gerekli girişimlerde bulunduk. Yargıya taşınacak maddelerle ilgili de Danıştay’a başvuru yaptık” bilgisini verdi.

“SALDIRGANLARIN İFADELERİNİN ALINIP SERBEST BIRAKILMASI TOPLUMUN VİCDANINDA DERİN YARALAR AÇIYOR”

Sağlıkta şiddetin sağlık çalışanlarının önemli bir sorunu olduğuna dikkat çeken Durmuş, “Sağlık çalışanları güven içinde görevlerini yerine getirmeli. Bu noktada şiddete karşı cezaların yüzde 50 artırılması, Beyaz Kod uygulaması, kamu davası haline gelmesi, katalog suçlar arasına girmesi önemli düzenlemeler. Ama biz bir şiddet olayı duyuyoruz ardından saldırganın ifadesinin alınıp serbest bırakıldığına şahit oluyoruz. Bu olaylar başta sağlık çalışanları olmak üzere toplumun vicdanında derin yaralar açıyor. Bu noktada da hassasiyetin sağlanması gerekiyor” dedi.

“FARKLI İSTİHDAM MODELLERİNE SON VERİLMELİ”

Sözleşmeli personelle ilgili çalışmaların başladığını söyleyen Durmuş, “Geçtiğimiz hafta ilk çalışma gerçekleştirildi. Bu çalışma bizim 6. Dönem Toplu Sözleşme’de kayıt altına aldırdığımız bir maddeydi. Biz sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini istiyoruz. Çalışma barışını bozan farklı istihdam türlerine son verilmeli” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *