reklam
reklam
40,6635 %-0.03
47,3334 %0.45
4.405,70 % -0,35
113.888,20 %-0.073
AMASYA
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Amasya
Açık
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi SİYASET Mustafa Şenol’dan Grevdeki GM Teknik Cam İşçilerine Ziyaret: “Bu, Sadece Bir Fabrika Meselesi Değil”

Mustafa Şenol’dan Grevdeki GM Teknik Cam İşçilerine Ziyaret: “Bu, Sadece Bir Fabrika Meselesi Değil”

Merzifon Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren GM Teknik Cam Fabrikası’nda grev devam ederken, Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mustafa Şenol grevdeki işçileri ziyaret ederek dayanışma mesajı verdi.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Merzifon Bağımsız Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Şenol, GM Teknik Cam Endüstri ve Ticaret A.Ş. çalışanlarını grev alanında ziyaret etti. Şenol, işçilerin taleplerinin temel ihtiyaçlara dayandığını belirterek, bu sürecin yalnızca bir işyeri sorunu değil, Merzifon’un ortak meselesi olduğunu vurguladı.
Ziyaretin ardından açıklamada bulunan Şenol, “Grevdeki emekçi kardeşlerimizi dinledim. Anladım ki, istedikleri çok değil: Geçinebilmek. Bir işçi kardeşimiz, ‘Kirayı ödeyince elimde hiçbir şey kalmıyor’ dedi. Bu insanlar bizimle aynı sokaklarda yaşıyor, çocukları bizim çocuklarımızla aynı okula gidiyor. Bu nedenle bu sorun sadece bir fabrikanın değil, tüm Merzifon’un ortak derdidir.” ifadelerini kullandı.
Şenol, herhangi bir siyasi mesaj vermeden tamamen insani bir dayanışma amacıyla ziyareti gerçekleştirdiğini belirterek, “Sadece kendime şunu sordum: Böyle bir zamanda ben nasıl yardımcı olabilirim? Grev süresince kendi fırınımdan ihtiyaçları kadar ekmeği ücretsiz alabileceklerini söyledim. Ama bu bir yardım değil, birlikte yaşamanın ve yükü paylaşmanın bir gereğidir.” dedi.
Organize Sanayi Bölgesi yönetiminden hiçbir yetkilinin grev sürecinde işçileri ziyaret etmemesini ise eleştiren Şenol, “Küçük bir selam bile umut olabilir. Sessizlik çözüm değildir. İnsanlar işlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya olduklarında bile seslerini yükseltiyorsa, buna kulak verilmelidir.” ifadelerine yer verdi.
Şenol açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Merzifon’un yükü bir kişiye ağır gelir. Ama birlikte taşınırsa bu şehir hepimizin olur. Bu şehirde birbirimizi unutmadan yaşamak zorundayız.”
Öte yandan, GM Teknik Cam Fabrikası çalışanları, toplu iş sözleşmesinde taleplerinin karşılanmaması üzerine 17 Temmuz 2025 tarihinde başlattıkları grevi kararlılıkla sürdürüyor. 

KAYNAK: Alperen Güley
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *