reklam
reklam
39,5447 %0.12
45,4200 %-0.14
4.305,82 % 0,11
104.613,91 %-3.522
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Parçalı az bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Erdoğan’dan Hızlı Tren Müjdesi: Çorum-Ankara Arası 1 Saat 15 Dakikaya Düşecek

Erdoğan’dan Hızlı Tren Müjdesi: Çorum-Ankara Arası 1 Saat 15 Dakikaya Düşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hızlı tren hattıyla Çorum-Ankara arasındaki yolculuk süresinin 1 saat 15 dakikaya ineceğini, hattın 2029'da tamamlanacağını açıkladı.

Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sonrası yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'nin ulaşım vizyonunu ileriye taşıyacak önemli yatırımları kamuoyuyla paylaştı. Erdoğan, Ankara, Kırıkkale, Çorum ve Samsun'u kapsayan hızlı tren hattının Delice-Çorum etabının temelinin 2 gün önce atıldığını hatırlatarak, projenin detaylarını açıkladı.
Saatte 200 kilometre hıza uygun olarak planlanan demiryolu hattının tamamlanmasıyla birlikte Ankara ile Çorum arasında kesintisiz hızlı tren bağlantısı sağlanacağını belirten Erdoğan, “Çorum-Ankara arası yolculuk süresi 1 saat 15 dakikaya inecek” dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, hattın devamı niteliğinde olan Çorum, Merzifon ve Samsun kesimlerinin de tamamlanmasıyla Ankara ile Samsun arasındaki yolculuk süresinin 2,5 saate düşeceğini ifade etti. Projenin hem yolcu hem de yük taşımacılığı açısından büyük bir lojistik değer taşıdığına dikkat çeken Erdoğan, “Yılda 12 milyon yolcu ve 14 milyon ton yük taşınacak. Bu hatla Samsun Limanı ile Mersin Limanı’nı birbirine bağlamış olacağız” ifadelerine yer verdi.
Proje tamamlandığında, İstanbul ve Çanakkale boğazları üzerindeki yük trafiğinin de önemli ölçüde hafifletileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı, “Türkiye’yi küresel ticaretin lojistik merkezi yapmayı hedefliyoruz. Bu hat; 5 istasyon, 8 tünel, 26 köprü ve viyadük ile 16 üst geçitten oluşacak ve Allah nasip ederse 2029 yılında hizmete açılacak” şeklinde konuştu.
Açıklamasında, mahalli idareler seçim sürecinde bu projenin muhalefet tarafından çeşitli spekülasyonlara konu edildiğini hatırlatan Erdoğan, “Bu hattın tüm şehirlerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *