44,1245 %0.07
51,1388 %0.18
7.355,95 % 0,26
69.944,24 %0.562
Amasya
Açık
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Emeklilere Çifte Bayram Müjdesi!

Emeklilere Çifte Bayram Müjdesi!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Adalet ve Kalkınma Partisi TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada milyonlarca emekliyi ilgilendiren önemli bir açıklamada bulundu. Erdoğan, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde emeklilerin bayram ikramiyelerinin her yıl olduğu gibi yine bayramdan önce hesaplara yatırılacağını açıkladı. Ayrıca Mart ayına ait emekli maaşı ödemelerinin de öne çekilerek 14 Mart’tan itibaren yapılacağını duyurdu.

Maaş Ödemeleri 14 Mart’ta Başlayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’de gerçekleştirilen grup toplantısında yaptığı konuşmada emeklilere yönelik ödeme takvimi hakkında bilgi verdi. Erdoğan, emekli vatandaşların Ramazan Bayramı öncesinde ekonomik olarak rahatlamasını amaçladıklarını belirterek maaş ödemelerinin öne çekildiğini ifade etti.

Konuşmasında emeklilere seslenen Erdoğan, “Emeklilerimize bir müjde vermek istiyorum. Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini her yıl olduğu gibi yine bayram öncesinde hesaplarına yatırıyoruz. Ayrıca emeklilerimizin bu ayki emekli maaş ödemelerini de öne çekerek 14 Mart’tan itibaren ödemeye başlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun diyorum.” ifadelerini kullandı.

Bu açıklamayla birlikte milyonlarca emekli, hem maaşlarını hem de bayram ikramiyelerini bayramdan önce alarak Ramazan Bayramı hazırlıklarını daha rahat yapabilecek.

İkramiyeler Bayram Öncesi Hesaplarda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına göre emeklilere verilen bayram ikramiyeleri bu yıl da Ramazan Bayramı öncesinde hesaplara yatırılacak. Her yıl uygulanan bu sistem sayesinde emeklilerin bayram öncesi harcamalarını daha rahat karşılaması amaçlanıyor.

Yetkililer, ödeme takviminin emeklilerin aylık aldığı günlere göre düzenleneceğini belirtti. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında maaş alan vatandaşların ödemeleri belirlenen tarihlerde hesaplara yatırılacak.

Milyonlarca Emekliyi İlgilendiriyor

Alınan karar, Türkiye genelinde milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. Özellikle Ramazan Bayramı öncesinde yapılacak ödemelerin, emeklilerin ekonomik olarak rahatlamasına katkı sağlaması bekleniyor.

Hükümetin aldığı bu karar ile birlikte emekliler hem maaşlarını hem de bayram ikramiyelerini daha erken alarak bayram hazırlıklarını yapabilecek. Açıklanan ödeme takviminin önümüzdeki günlerde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından detaylı şekilde duyurulması bekleniyor.
 

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *