Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak Resmi Gazete’de yayımlanan faiz indirimi kararı çiftçiyi memnun etti.
Merzifon Ziraat Odası Başkanı Erkan Aktaş, tarım sektörüne yönelik kullandırılan sübvansiyonlu krediler hakkında açıklamalarda bulundu.
Merzifon Ziraat Odası Başkanı Erkan Aktaş yaptığı açıklamada, 24 Ekim 2025 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Ziraat Bankası, Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Katılım Bankası tarafından tarım sektörüne yönelik kullandırılan sübvansiyonlu kredilerin üst limitlerini ve bazı üretim alanlarında faiz indirimlerini düşüren Cumhurbaşkanı Kararı’nın çiftçilerin ve Ziraat Odalarının yoğun talepleri üzerine yürürlükten kaldırıldığını açıkladı. Başkan Aktaş, açıklamasının devamında, “Tarımsal üretime dair Hazine ve Faiz Destekli Yatırım ve İşletme Kredisi kullandırılmasına ilişkin uygulama 24.10.2025 tarihli karar öncesindeki gibi aynen devam edecektir.
Çiftçilerimiz ve sektörümüz için hayırlı olmasını dilerim” ifadelerine yer verdi.
