Hakimiyet Parkı Beyaz Köşk Düğün Salonu’nda yapılan seçime CHP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Kartepe’nin katılımıyla başladı. Kongrede, Amasya Belediye Başkanı Av. Turgay Sevindi, İl Başkanı İlker Küp, Kadın Kolları Başkanı Selma Torun, Mevcut CHP Amasya Merkez İlçe Başkanı Arif Ferahoğlu, CHP’li Amasya İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrede CHP Amasya Merkez İlçe Başkanlığı’nda Arif Ferahoğlu yönetiminin göreve geldiği 2019 yılından bu yana yapılan faaliyetler ve hesap raporları, şeffaf bir şekilde partililerle paylaşıldı.
Seçim sonucunda Mehmet Kanar 174 oy, Mehmet Önder 224 oy aldı. 224 oy alan Mehmet Önder CHP’nin yeni Amasya Merkez İlçe Başkanı oldu.

“Geleceğin Ekrem’i biz gençleriz!”
224 oyla Amasya Merkez İlçe Başkanı seçilen Mehmet Önder, “ Kıymetli ailem siz biz gençlere güvenin. Anadolu halkı, baba ocağı geleneği kutsal, ona saygı duymalıyız. CHP’nin ilk basamağı da gençlik kollarıdır. Ben de bu ocaktan geliyorum bu ocakta piştim. Bu ocak sayesinde partinin ruhunu, ilkelerini ve mücadele geleneğini içime yerleştirdim. Partiyi, gençlik kollarını, kadın kollarını ve kademedeki işleyişi yakından biliyorum. Hiç kuşkunuz olmasın yönetimin idaresi konusunda tecrübeliyim.

Ekrem İmamoğlu direnişim simgelerindendir. Geleceğin Ekrem’i biz gençler olarak yola çıkıyoruz. Kimseyi ötekileştirmeden, sivil toplum örgütleri, esnaf ve gençlerle samimi ilişkiler içinde olacağız. Parti büyüklerim ve kanaat önderlerimiz ile sık sık toplantı yapacağız” diye vurguladı.