Cumhuriyet Halk Partisi Amasya İl Başkanlığı öncülüğünde, Amasya’daki sağlık hizmetlerinin mevcut durumunu yerinde değerlendirmek amacıyla Amasya Sabuncuoğlu Şerafettin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarete CHP Amasya İl Başkanı İlker Küp, CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Önder ile İl Yönetim Kurulu Üyeleri Çağla Çoban ve Sercan Akdağ katıldı.
Heyet, hastane Başhekimi Hicabi Sezgin tarafından karşılandı. Ziyarette hastanenin mevcut işleyişi, hizmet kapasitesi ve karşılaşılan sorunlar hakkında kapsamlı bir bilgi alışverişi gerçekleştirildi. Görüşmede; personel ihtiyacı, fiziki altyapı, yoğunluk yaşanan birimler ve sağlık hizmetlerinin niteliğini artırmaya yönelik başlıklar ele alındı.
CHP Amasya İl Başkanı İlker Küp, sağlık hizmetlerinin toplumun en temel ihtiyaçlarından biri olduğuna dikkat çekerek, vatandaşların kaliteli, erişilebilir ve sürdürülebilir sağlık hizmeti almasının önemini vurguladı. Milletvekili Reşat Karagöz ise hastanelerde yaşanan sorunların yalnızca yerel değil, genel sağlık politikalarıyla da bağlantılı olduğunu belirterek, sahadan alınan bilgilerin Meclis gündemine taşınacağını ifade etti.
Merkez İlçe Başkanı Mehmet Önder ve il yöneticileri de sağlık çalışanlarının fedakârlıkla görev yaptığını, bu emeklerin karşılığının daha güçlü bir sağlık sistemiyle verilmesi gerektiğini dile getirdi. Görüşmede, modern ve yenilikçi çözümlerle sağlık hizmetlerinin daha da güçlendirilmesi için ortak akıl vurgusu yapıldı.
Ziyaretin sonunda CHP heyeti, sağlık çalışanlarının her zaman yanında olduklarını ifade ederek, Amasya’da sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi adına takipçi olacaklarını belirtti. Ziyaret, karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.
KAYNAK: Haber Merkezi
Personelin Gözleri Güvende!
#SAĞLIK / 17 Mart 2026
Amasya’da Siyaset Gündemi Yoğun!
#SİYASET / 17 Mart 2026
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
