46,3069 %0.02
53,6782 %-0.06
6.437,31 % 0,37
65.885,99 %0.316
Amasya
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Çekirdek Paketinden Uyuşturucu Çıktı! Şüpheliden Dikkat Çeken Savunma

Çekirdek Paketinden Uyuşturucu Çıktı! Şüpheliden Dikkat Çeken Savunma

Çekirdek Paketinden Uyuşturucu Çıktı! Şüpheliden Dikkat Çeken Savunma

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde geçtiğimiz yıl yol kenarına bırakılan çekirdek paketinin içinden uyuşturucu madde çıkmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Paket üzerinde parmak izi bulunan şüpheli, “Arkadaşlarımla çekirdek yiyip paketini çevreye atmış olabiliriz” diyerek suçlamaları reddetti.

Olay, 29 Mayıs 2025 tarihinde Alaplı-Akçakoca karayolu üzerindeki Kocaman Tünelleri sahil kesiminde meydana geldi. İddiaya göre bir araçtan inen kişinin yol kenarına şüpheli bir paket bırakmasının ardından yapılan ihbar üzerine polis ekipleri bölgede inceleme başlattı.

Yapılan kontrolde boş çekirdek paketinin içine gizlenmiş ve ağzı yakılarak kapatılmış yaklaşık 20 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Olay yerinde bir süre bekleyen ekipler, şüphelilerin geri dönmemesi üzerine uyuşturucu maddeyi Cumhuriyet Savcısının talimatıyla muhafaza altına aldı.

Paketten 8 Farklı Parmak İzi Çıktı

Kriminal incelemelerde çekirdek paketi ve poşet üzerinde toplam 8 farklı parmak izi tespit edildi. Yapılan analizlerde izlerden birinin Tayfun A.’ya ait olduğu belirlenince şahıs soruşturmaya şüpheli olarak dahil edildi.

Polis ekiplerinin yaptığı araştırmada olay yerinden ayrılan aracın Umut A.’ya ait olduğu tespit edildi. Güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesi sonucu aracı kullanan kişinin de Umut A. olduğu değerlendirildi.

“Uyuşturucu Kullanmam”

İfadesinde suçlamaları kabul etmeyen Tayfun A., olay yerine zaman zaman arkadaşlarıyla giderek çekirdek yediklerini ve kola içtiklerini söyledi. Parmak izinin bu nedenle pakette çıkmış olabileceğini savunan şüpheli, “Yediğimiz çekirdeğin paketini çevreye atmış olabiliriz” dedi.

Hayatı boyunca uyuşturucu, sigara ve alkol kullanmadığını ileri süren Tayfun A., uyuşturucu suçlarından sabıkası bulunduğu öğrenilen Umut A.’yı ise tanımadığını iddia etti.

Şüphelinin avukatı da dosyada müvekkilinin tutuklanmasını gerektirecek somut delil bulunmadığını savunarak serbest bırakılmasını talep etti.

Öte yandan olayla ilgili adli sürecin devam ettiği ve şüphelilerin ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkmasının beklendiği öğrenildi.
 

cekirdek-paketinden-uyusturucu-cikti-parmak-izi-tespit-edilen-supheli-cekirdek-yiyip-paketini-attik

cekirdek-paketinden-uyusturucu-cikti-parmak-izi-tespit-edilen-supheli-cekirdek-yiyip-paketini-attik

KAYNAK: İHA
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız