106 yıl önce, Sivas Kongresi’nde alınan kararlar sonrası 4 Eylül 1919 tarihinde, yok olmaya bırakılmış bir ulusun yeniden canlanıp, dirilip ayağa kalkarak emperyalist güçleri ezdiği gün olarak ve Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘ilelebet payidar kalacaktır’ dediği, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı gün olarak anılacağını söyleyen CHP Merzifon İlçe Başkanı Hasan Caba, “Kongrede alınan kararlardan “Manda Ve Himaye Kabul Edilemez” kararı tarihe not düşecek önemde bir karardır” dedi.
CHP Merzifon İlçe Başkanı Hasan Caba, Sivas Kongresi’nin 106’ncı yıldönümü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasının devamında; “Bizler de bugün attığımız her adımımızı Sivas Kongresi’nde alınan ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini oluşturan kararlara bağlılık bilinci ve sorumluluğuyla atıyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Ulu Önderimizin bize gösterdiği muasır medeniyet hedefinden bir an olsun ayrılmadan, aklın ve bilimin öncülüğünde; demokratik, laik ve sosyal hukuk devletine sahip çıkmak, bu onurlu mücadeleyi, gururla gelecek nesillere aktarmak ve 'kimsesizlerin kimsesi' olan Cumhuriyetimizi kalıcı bir biçimde demokrasiyle taçlandırmak için çalışıyor, kararlılıkla geleceğe yürüyoruz. Tarihimizi şekillendiren ve partimizin ilk kurultayı sayılan kongrenin yıl dönümünde, partimizin İktidar yürüyüşü devam edecektir. Sivas Kongresi’nin 106'inci Yılı hepimize kutlu olsun!
Manda ve himaye kabul edilemez diyerek, aydınlığın, özgürlüğün, bağımsızlığın ve laik Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi’nin 106. Yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, mücadele arkadaşlarını ve şehitlerimizi saygıyla, minnetle anıyoruz” ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: Alperen Güley

Mevlid-i Nebi Haftası Etkinlikleri Yoğun Katılım ile Başladı
#GÜNDEM / 04 Eylül 2025

CHP’nin 102. Yıl Dönümü
#SİYASET / 04 Eylül 2025
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *