CHP Merzifon İlçe Başkanı Hasan Caba, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde meydana gelen ve 16 kişinin yaralanmasına neden olan saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Caba, yaşanan olayı şiddetle kınadıklarını belirterek eğitim kurumlarında güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini vurguladı.
Yaşanan saldırının kabul edilemez olduğunu ifade eden Caba, daha önce de benzer olayların Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşandığını hatırlattı. Öğretmen ve öğrencilerin hayatını kaybettiği acı olaylara rağmen okullarda yeterli önlemlerin alınmadığını dile getiren Caba, bu durumun endişe verici olduğunu söyledi.
Eğitim ortamlarının güvenli olması gerektiğine dikkat çeken Hasan Caba, “Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz hiçbir endişe duymadan okullarına gidip gelebilmelidir. Veliler çocuklarını okula gönderirken tedirginlik yaşamamalıdır. Okullarımızda güvenlik önlemleri mutlaka artırılmalı, benzer olayların yaşanmaması için gerekli adımlar ivedilikle atılmalıdır” dedi.
Caba açıklamasında, eğitim kurumlarının sadece bilgi verilen yerler değil, aynı zamanda güvenli yaşam alanları olması gerektiğini de vurgulayarak, yetkililere çağrıda bulundu. Eğitimde şiddetin önlenmesi için kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğini ifade eden Caba, güvenlik eksikliklerinin giderilmesinin artık ertelenemez bir zorunluluk haline geldiğini belirtti.
CHP Merzifon İlçe Başkanı Hasan Caba, açıklamasının sonunda saldırıda yaralananlara acil şifalar dileyerek, tüm eğitim camiasına geçmiş olsun dileklerini iletti. Yaşanan olayın bir daha tekrarlanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasının hayati önem taşıdığına dikkat çekti.
