Merzifon’da faaliyetlerini sürdüren Merzifon Gençleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, toplumla iç içe çalışmalarına devam ediyor. Dernek Başkanı Mustafa Koçak, ilçenin sevilen esnaflarından berber Mehmet Duran’ı iş yerinde ziyaret ederek hayırlı işler ve bereketli kazanç temennisinde bulundu.
Gerçekleştirilen ziyarette dostluk, dayanışma ve birlik mesajları ön plana çıktı. Dernek Başkanı Mustafa Koçak, geleceğe nefes olması temennisiyle Mehmet Duran’a çam fidanı hediye ettiklerini belirtti. Yapılan ziyaretin sadece bir esnaf buluşması olmadığını ifade eden Koçak, toplumsal dayanışmanın güçlenmesine katkı sunmayı amaçladıklarını dile getirdi.
Koçak yaptığı açıklamada, “Esnafımızın samimiyeti, mahallelerimizin bereketi ve gönül birliği bu memleketin en büyük gücüdür. Rabbim birlik ve muhabbetimizi daim eylesin. Birlikte rahmet, birlikte kuvvet vardır” ifadelerini kullandı.

Merzifon’da sosyal dayanışma faaliyetleriyle dikkat çeken dernek, vatandaşlarla birebir temas kurarak birlik ve beraberlik kültürünü güçlendirmeyi hedefliyor. Esnaf ziyaretleri kapsamında gerçekleştirilen buluşmaların ilerleyen süreçte de devam edeceği öğrenildi.
İlçe esnafı ise yapılan ziyaretlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek, birlik ve beraberliği artıran çalışmaların önemli olduğunu ifade etti. Çam fidanı hediyesi ise hem çevre bilinci hem de geleceğe bırakılan anlamlı bir mesaj olarak değerlendirildi.
