44,1901 %-0.08
50,8674 %0.64
7.144,77 % 0,12
74.295,27 %3.824
Amasya
Kapalı
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Amasyalı Maden İşçisi Kira Değil Merhamet Aldı

Amasyalı Maden İşçisi Kira Değil Merhamet Aldı

Asrın felaketi olarak hafızalara kazınan depremlerde gösterdiği fedakarlıkla gönülleri fetheden Mustafa Keten, bir kez daha örnek bir davranışa imza attı. Suluova’da yaşayan Keten, yeni aldığı evini Hatay’dan Amasya’ya gelen depremzede Yüksel ailesine hiçbir kira bedeli almadan açtı.

Kiralık ev bulmakta zorlanan aileye destek olmak isteyen Keten, eşi ve çocuklarıyla birlikte köy evinde yaşamayı tercih etti. Bu kararıyla dayanışma ve insanlık adına güçlü bir mesaj veren Keten, “Zor zamanda birbirimize omuz vermek en büyük sorumluluğumuz” diyerek yaptığı fedakârlığın nedenini anlattı.

Enkaz Altından Umuda Uzanan Eller

17 yıl maden ocağında çalıştıktan sonra emekli olan Mustafa Keten, deprem sonrası Adıyaman’da yürütülen arama-kurtarma çalışmalarına da gönüllü olarak katıldı. Keten, dört gün enkaz altında kalan Oruç isimli bir kadını 18 saat süren yoğun bir çalışmayla kurtardıklarını; ancak hastaneye sevk sırasında hayatını kaybettiğini öğrenince büyük üzüntü yaşadığını ifade etti. Yaşadıklarının kendisini daha da sorumluluk almaya ittiğini belirten Keten, “Felaket olsa yine yardıma koşarım” dedi.

Anlamlı Hediye, Duygusal Anlar

Keten’in bu örnek davranışı karşılıksız kalmadı. Yeni evine taşındığı gün Amasya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından usta ellerde hazırlanan, el emeği göz nuru bir Türk bayrağı hediye edildi. Bayrağı büyük bir saygıyla öpen Keten, duvarına asarken duygusal anlar yaşadı.

“Felaket olsa yine evimi depremzedelere açarım” diyen Mustafa Keten’in hikâyesi, zor zamanlarda insanlığın ve dayanışmanın gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *