Tokat Milletvekili Yücel Bulut, önceki dönem Amasya Belediye Başkanlarından Mehmet Sarı ve Amasya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Programları ve Öğretimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlker Kösterelioğlu, Amasya Valisi Önder Bakan’ı makamında ziyaret etti. Amasya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, gerçekleşen ziyarette kentin gelişimi, eğitim politikaları ve bölgesel iş birliklerinin ele alındığı bildirildi.
Gerçekleştirilen ziyarette, Amasya’nın sosyal, kültürel ve akademik yapısının güçlendirilmesine yönelik yürütülen çalışmalar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Tokat Milletvekili Yücel Bulut, bölgesel kalkınmanın sadece ekonomik yatırımlarla değil, eğitim ve insan kaynağının güçlendirilmesiyle mümkün olabileceğini vurgulayarak, üniversitelerin bu süreçteki rolüne dikkat çekti. Bulut, Amasya Üniversitesi’nin bölgeye sağladığı akademik katkıların her geçen gün arttığını ifade etti.
Önceki dönem Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı da ziyarette, yerel yönetimler ile merkezi idare arasındaki uyumlu çalışmanın şehirlerin gelişiminde kritik öneme sahip olduğunu belirtti. Sarı, Amasya’nın tarihi ve kültürel kimliğinin korunarak geleceğe taşınmasının ortak bir sorumluluk olduğunu dile getirdi.
Amasya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü’nden Prof. Dr. İlker Kösterelioğlu ise eğitimde kalite, öğretim programlarının güncellenmesi ve çağın gerekliliklerine uygun bir eğitim anlayışının yaygınlaştırılması konularında yürütülen akademik çalışmalar hakkında Vali Önder Bakan’a bilgi verdi. Özellikle öğretmen yetiştirme programları ve eğitim politikalarının sahaya yansımaları üzerinde duruldu.
Vali Önder Bakan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Amasya’nın gelişimi için kamu kurumları, üniversiteler ve siyaset dünyası arasında güçlü bir iletişim ve iş birliğinin büyük önem taşıdığını ifade etti. Eğitimden yerel yönetime kadar her alanda ortak akılla hareket edilmesinin, Amasya’yı daha güçlü bir geleceğe taşıyacağını vurguladı.
