Amasya Valisi Önder Bakan’ın başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, il genelindeki sağlık hizmetleri, sağlık yatırımları ve yapımı devam eden yeni devlet hastanesinin son durumu masaya yatırıldı. Toplantıya İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri, hastane yöneticileri ve başhekimler katıldı.

Amasya’da sağlık alanında yürütülen çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, mevcut sağlık hizmetlerinin verimliliği ve vatandaşların sağlık hizmetlerine erişiminin iyileştirilmesi konuları ele alındı. İl Sağlık Müdürü ve hastane yöneticileri, il genelindeki sağlık tesislerinin mevcut durumu, yürütülen projeler ve önümüzdeki dönem için planlanan yatırımlar hakkında sunum yaptı.
Toplantının en önemli gündem maddelerinden biri, yapımı devam eden yeni devlet hastanesinin son durumu oldu. Katılımcılar, inşaat sürecindeki gelişmeleri ve hastanenin hizmete girmesiyle birlikte Amasya’daki sağlık altyapısına sağlayacağı katkıları değerlendirdi. Yeni devlet hastanesinin tamamlanmasıyla birlikte hem kapasite artışı sağlanacağı hem de modern tıbbi cihazlarla donatılmış bir sağlık tesisinin Amasyalıların hizmetine sunulacağı belirtildi.

Toplantıda, Amasya’da yaşayan vatandaşların sağlık hizmetlerine daha hızlı ve kaliteli şekilde ulaşabilmeleri için yapılacak çalışmalar üzerinde duruldu. Özellikle acil servislerdeki yoğunluğun azaltılması, poliklinik hizmetlerinin daha verimli hale getirilmesi ve sağlık personelinin eğitimleri konusunda fikir alışverişi yapıldı.
Amasya Valisi Önder Bakan, toplantıda yaptığı değerlendirmede sağlık yatırımlarının toplumun geleceği için büyük önem taşıdığını ifade etti. Bakan, “Vatandaşlarımızın en kaliteli sağlık hizmetini alabilmesi için tüm kurumlarımızla iş birliği içinde çalışmaya devam edeceğiz. Yeni devlet hastanemiz tamamlandığında Amasya sağlık alanında önemli bir kazanıma sahip olacak” dedi.