44,0574 %0.04
51,3559 %0.09
7.350,84 % 1,03
70.718,27 %4.485
Amasya
Açık
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Amasya’da Ramazan pideleri meslek liselilerden

Amasya’da Ramazan pideleri meslek liselilerden

Amasya’da hastane ve okul pansiyonlarının ihtiyacı olan Ramazan pideleri, meslek lisesi öğrencileri tarafından hazırlanıyor. Amasya Borsa İstanbul Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 5 öğrenci ve 2 usta, günlük 500 pide hazırlayıp iftar sofralarına gönderiyor. Hijyen ve gıda güvenliğine dikkat eden pideci liseliler ‘Maskeli beşler’ olarak tanınıyor. 

Ellerde şekillenen hamur lezzetli pidelere dönüşüyor 
180 öğrencinin eğitim aldığı okulun modern atölyesinde üretimin her etabında hijyen ile gıda güvenliğine önem veren Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri, elleriyle şekillendirdikleri hamurları fırında pişirip lezzetli pidelere dönüştürüyor. 

Mezun olduğu okulunda usta öğretici 
Baba mesleği olan pideciliği mezun olduğu okulunda üstlendiği usta öğretici göreviyle sürdürdüğünü belirten Ali Erdem Küpçü, "Burada Ramazan pidesi ve ekmek yapıyoruz. Öğrenci kardeşlerimizin de mesleği öğrenmelerini sağlıyoruz. Hastaneye, belediyeye, okul pansiyonlarına günlük 500 pide satıyoruz" dedi. 

Onlara ‘Maskeli beşler’ diyorlar 
Mezun olduktan sonra pidecilik alanında iş bulmayı isteyen 12. sınıf öğrencisi Alican Petek, "Sürekli maske ve bone taktığımız için arkadaşlarımız bize ‘Maskeli beşler’ diyor. Hijyen ve gıda güvenliğine çok dikkat ediyoruz" diye konuştu. 

Pideler bol susamlı 
Ekibe bu yıl katılan 9. sınıf öğrencisi Sadık İlistir de, bol susamlı pidelerinin yapımında iddialı olduklarını söyledi. 
 

amasyada-ramazan-pideleri-meslek-liselilerden

amasyada-ramazan-pideleri-meslek-liselilerden

amasyada-ramazan-pideleri-meslek-liselilerden

amasyada-ramazan-pideleri-meslek-liselilerden

amasyada-ramazan-pideleri-meslek-liselilerden

amasyada-ramazan-pideleri-meslek-liselilerden

amasyada-ramazan-pideleri-meslek-liselilerden

amasyada-ramazan-pideleri-meslek-liselilerden

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *