reklam
reklam
38,8665 %0.16
43,8326 %0.28
4.012,58 % -0,43
105.708,01 %2.969
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Parçalı bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Amasya’da Müzeler Haftası Etkinliklerle Kutlanacak

Amasya’da Müzeler Haftası Etkinliklerle Kutlanacak

18–24 Mayıs Müzeler Haftası kapsamında Amasya’da birbirinden renkli etkinlikler düzenlenecek. 20 Mayıs’ta başlayacak kutlama programı, hafta boyunca sürecek.

Haberleri

Amasya’da, 18–24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Amasya Valiliği himayesinde hazırlanan programın açılışı, 20 Mayıs 2025 Salı günü saat 14.00’te Amasya Müze Müdürlüğü’nde gerçekleştirilecek.
Açılış töreni; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak. Ardından saat 14.10’da yapılacak açılış konuşmasının ardından, Amasya Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin canlı müzik dinletisi ve resim sergisi katılımcılarla buluşacak.
Aynı gün saat 20.00’de, Amasya İl Halk Kütüphanesi Kongre Salonu ve Amasya Saraydüzü Kışlası Millî Mücadele Müzesi ve Kongre Merkezi'nde tiyatro gösterisi düzenlenecek. “Gerçek Hazine” konulu tiyatro oyunu, Amasya Halk Eğitim Müdürlüğü Usta Öğreticisi Yönetmen Orhan Bol tarafından sahnelenecek.
Hafta boyunca farklı kurum ve ilçelerde kültürel içerikli etkinlikler gerçekleştirilecek. 21 Mayıs Çarşamba günü 12 Haziran Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda, Amasya’nın tarihi ve kültürel varlıklarının tanıtımına yönelik bir seminer düzenlenecek. Bu etkinlik, öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla bilgi dolu bir platform sunacak.
22 Mayıs Perşembe günü Gümüşhacıköy İlçe Halk Kütüphanesi’nde okul öncesi çocuklar için hem eğitici hem eğlenceli bir etkinlik planlandı. Minik katılımcılar, Amasya’nın tarihi dokusunu eğitici anlatımlarla öğrenirken, ardından yapılacak olan boya ve kil çalışmalarıyla kendi yorumlarını ortaya koyabilecek.
Hafta, 23 Mayıs Cuma günü düzenlenecek iki farklı etkinlikle devam edecek. İl Halk Kütüphanesi’nde sabah saatlerinde okul öncesi çocuklara yönelik bir başka boyama ve kil etkinliği gerçekleştirilecek. Öğleden sonra ise 12 Haziran Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda bir tanıtım semineri ile hafta kapsamındaki program tamamlanacak.
Müzeler Haftası kapsamında gerçekleşecek bu programlar ile Amasya’nın tarihi ve kültürel mirası gelecek kuşaklara aktarılırken, öğrencilerle buluşan sanatsal ve eğitici etkinlikler farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.
Amasya Valisi Önder Bakan, “20 Mayıs Müzeler Haftası açılış günü etkinliklerine katılımlarınızı dilerim.” ifadesiyle tüm vatandaşları etkinliklere davet etti.

KAYNAK: Nedime Soku
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *