AK Parti Amasya İl Başkanı Av. Galip Uzun, TOKİ tarafından yürütülen Sosyal Konut Kampanyası kapsamında Amasya genelinde ilk etap konut projelerinin devam ettiğini duyurdu. Uzun, yapılan planlamalar doğrultusunda hem kent merkezinde hem de ilçelerde dar gelirli vatandaşlara yönelik modern ve güvenli yaşam alanlarının inşa edileceğini ifade etti.
Açıklamaya göre, TOKİ’nin ilk etap projeleri Amasya’da şu şekilde hayata geçirilmeye başlanmış olan projeler;
Amasya Merkez: Yuvacık-Bağlarüstü bölgesinde 2200 konut
Göynücek: Yeni Mahalle’de 3. etap 126 konut
Hamamözü: Artukbey Mahallesi’nde 94 konut
Merzifon: Sofular Mahallesi’nde 150 konut
Suluova: Maarif Mahallesi’nde 80 konut
Uzun, Gümüşhacıköy ve Taşova ilçelerinde ise rezerv alan çalışmalarının sürdüğünü, yer tespiti kesinleştiğinde bu ilçelerin konut sayılarına ilişkin bilgilendirmenin yapılacağını belirtti.
İl Başkanı Galip Uzun, yaptığı değerlendirmede TOKİ’nin bu projeyle sadece ev inşa etmediğini, aynı zamanda sosyal yaşamı destekleyen mahalle kültürünü güçlendiren yerleşim alanları oluşturduğunu söyledi.
Uzun, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’de ilk kez kiralık konut uygulamasını da TOKİ vasıtasıyla hayata geçireceğiz. 500 bin yeni yuva için büyük bir vizyon ortaya koyan, Yüzyılın Konut Projesi ile vatandaşlarımızı güvenli ve modern konutlarla buluşturan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Milletvekillerimiz Sayın Haluk İpek ve Sayın Hasan Çilez’e teşekkür ediyorum. Amasya’mıza hayırlı olsun.”
Uzun, projelerin hayata geçmesiyle birlikte özellikle dar gelirli vatandaşların barınma imkanlarının kolaylaşacağını, kira baskısının azalacağını ve şehirleşme standartlarının yükseleceğini vurguladı.
KAYNAK: Haber Merkezi
Amasya Valisi Önder Bakan, Kutlubeyli Miniklerle Buluştu
#GÜNDEM / 24 Ekim 2025
Genç Yeşilay Kulübü’nden Miniklere Farkındalık Etkinliği
#SAĞLIK / 24 Ekim 2025
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
