47,7590 %0.06
55,1696 %0.05
6.788,85 %1.26
63.457,47 %-0.49
Amasya
Açık
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Amasya’da arıların seçimi sonuçlandı

Amasya’da arıların seçimi sonuçlandı

Haberleri
Amasya’da arıların seçimi sonuçlandı

Amasya’da hobi olarak arı yetiştiren bir vatandaşın petek çıtalarını siyasi partilerin amblemiyle şekillendirip binlerce arı arasında 7 ay önce başlattığı seçim sonuçlandı. Sembolik olarak 4 partinin yarıştığı petekleri inceleyen arıcı Hüseyin Çalışkan, "Çıtalar bana göre eşitti. Ama AK Parti ile Yeniden Refah Partisi amblemleri geniş olduğu için biraz daha fazla olmuş olabilir" dedi. Siyasete bal tadı katmak istediğini belirtip amblemli petekleri, hatıra için liderlere hediye etmek istediğini açıkladı. 

Arıcılık kursunda eğitim aldı 
Eşi ve oğluyla birlikte 3 yıl önce arıcılık kursunda aldığı eğitim sonrası Yazı Bağları Mahallesi’ndeki evinin bahçesine kovanlar yerleştiren Hüseyin Çalışkan, hobi olarak arı yetiştirmeye başladı. İçinde binlerce arının bulunduğu kovanlarının sayısı 35’e ulaşan evli ve 2 çocuk babası Çalışkan, en kaliteli balı yetiştirmeye çabalarken bir kovandaki petek çıtalarına da şekil vermeyi planladı. 

Yeniden Refah Partisi 15 gün sonra kovana eklendi 
Siyasetteki rekabeti sembolik olarak kovana da taşımak isteyen Çalışkan, AK Parti’nin ampul, CHP’nin altı ok ve MHP’nin üç hilal amblemiyle 3 çıtayı şekillendirdi. İlginç seçimin duyulması üzerine Yeniden Refah Partisi Amasya İl Başkanlığı yöneticileri de temasa geçerek yarışa dahil olmak istedi. Hilal içerisinde yer alan başakla şekillenen petek 15 gün sonra kovana eklendi. 

"Siyasete bal tadı kattığıma inanıyorum" 
Ortaköy’e taşınan kovanlar 7 ay sonra açıldı. Petekler incelendi. Sonucu açıklayan Çalışkan, "Sonuçta siyasete bal tadı kattığıma inanıyorum. Çıtalar bana göre eşitti. Ama AK Parti ile Yeniden Refah Partisi amblemleri geniş olduğu için biraz daha fazla olmuş olabilir" diye konuştu. 

Liderlere hediye etmek istiyor 
Kovanların üstünde Türk bayrağı açıp bütün siyasi partilere saygı duyduğunu anlatan 49 yaşındaki Çalışkan, hasadın ardından amblemli bal peteklerini il başkanlarına ulaştırarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve parti liderlerine hediye etmek istediğini söyledi. 
 

amasyada-arilarin-secimi-sonuclandi

amasyada-arilarin-secimi-sonuclandi

amasyada-arilarin-secimi-sonuclandi

amasyada-arilarin-secimi-sonuclandi

amasyada-arilarin-secimi-sonuclandi

amasyada-arilarin-secimi-sonuclandi

amasyada-arilarin-secimi-sonuclandi

amasyada-arilarin-secimi-sonuclandi

amasyada-arilarin-secimi-sonuclandi

amasyada-arilarin-secimi-sonuclandi

KAYNAK: İHA
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız