Amasya Valisi Önder Bakan, İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, İstiklal Marşı’nın milletimizin bağımsızlık iradesinin ve vatan sevgisinin en güçlü ifadesi olduğunu vurguladı.
Vali Önder Bakan mesajında, Türk milletinin tarih boyunca bağımsızlığına ve özgürlüğüne büyük önem verdiğini belirterek İstiklal Marşı’nın bu ruhun en güçlü sembollerinden biri olduğunu ifade etti. Bakan, İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla andıklarını dile getirdi.
Mesajında İstiklal Marşı’nın milletin en zor dönemlerinde ortaya koyduğu kararlılığın ve fedakârlığın destansı bir ifadesi olduğunu belirten Vali Bakan, milli mücadelenin ruhunu yansıtan bu eserin Türk milletinin ortak duygularını en güçlü şekilde ortaya koyduğunu söyledi.
Vali Önder Bakan açıklamasında, “İstiklal Marşı; milletimizin en zor günlerinde ortaya koyduğu azmin, vatanımız ve bayrağımız uğruna gösterdiği eşsiz fedakârlığın destansı bir ifadesidir. Aziz milletimizin bağımsızlık mücadelesini yüreğinde hisseden Mehmet Akif Ersoy, kaleme aldığı bu ölümsüz eserle milletimizin ortak duygularına tercüman olmuş ve gelecek nesillere yol gösteren önemli bir miras bırakmıştır” ifadelerine yer verdi.
İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” sözünün verilen mücadelenin büyüklüğünü ve bağımsızlığın ne kadar kıymetli olduğunu en anlamlı şekilde ifade ettiğini belirten Vali Bakan, İstiklal Marşı’nın Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük karakterinin en güçlü sembollerinden biri olduğunu dile getirdi.
Vali Önder Bakan mesajının sonunda, İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümünde başta Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u, Milli Mücadele kahramanlarını ve tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığını ifade etti.
Vali Bakan, İstiklal Marşı’nın milletimizin bağımsızlık ruhunu sonsuza kadar yaşatmaya devam edeceğini vurgulayarak tüm vatandaşların 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nü kutladı.
