45,7392 %0.33
53,0889 %-0.22
6.630,84 % -0,42
76.741,32 %2.863
Amasya
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Amasya Valiliği Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Amasya Valiliği Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Amasya Valiliği, Kurban Bayramı süresince vatandaşların huzur ve güven içinde bayram geçirmesi amacıyla il genelinde geniş kapsamlı güvenlik ve acil durum tedbirleri alındığını duyurdu. Detaylar haberimizde…

Haberleri
Amasya Valiliği Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Amasya Valiliği tarafından yapılan basın açıklamasında, Kurban Bayramı süresince il genelinde asayiş, trafik, sağlık ve acil müdahale hizmetlerinde görev yapacak ekiplerin planlamalarının tamamlandığı bildirildi. Amasya Valisi Önder Bakan’ın koordinasyonunda hazırlanan tedbirler kapsamında birçok kurum ve kuruluşun bayram boyunca aktif görev yapacağı açıklandı.

Valilik tarafından yayımlanan açıklamada, vatandaşların bayramı huzur ve güven ortamında geçirebilmesi için Emniyet ve Jandarma Teşkilatlarının il genelinde yoğun şekilde görev alacağı belirtildi. Bu kapsamda güvenlik ve trafik düzenini sağlamak amacıyla 179 araç ve bin 506 personelin sahada olacağı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca 112 Acil Çağrı Merkezi’nde 86 personelin görev yapacağı belirtilirken, Acil Sağlık Hizmetleri ekiplerinin ise 22 araç ve 66 personelle hizmet vereceği bildirildi. Olası afet, yangın ve acil durumlara karşı AFAD ve itfaiye ekiplerinin de hazır bekletileceği kaydedildi. Bu kapsamda 45 araç ve 154 personelin görev yapacağı duyuruldu.

Karayolları Şube Şefliği’nin de bayram süresince ulaşım güvenliğini sağlamak amacıyla sahada olacağı belirtilen açıklamada, 18 araç ve 36 personelin görev başında bulunacağı ifade edildi. Özellikle bayram yoğunluğu nedeniyle şehirler arası yollarda trafik güvenliği ve yol kontrollerinin artırılacağı öğrenildi.

Valilik açıklamasında, telekom, elektrik ve doğalgaz altyapılarında yaşanabilecek arızalara karşı ilgili kurumlar tarafından gerekli planlamaların yapıldığına da dikkat çekildi. Bayram süresince oluşabilecek olumsuzluklara hızlı müdahale edilmesi amacıyla ekiplerin koordineli şekilde çalışacağı belirtildi.

Amasya Valisi Önder Bakan öncülüğünde hazırlanan bayram tedbirlerinin, vatandaşların güvenli, huzurlu ve sorunsuz bir bayram geçirmesi amacıyla titizlikle planlandığı ifade edilirken, açıklamanın sonunda “Kurban Bayramı’nın Amasya’mıza, ülkemize ve İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyoruz” mesajına yer verildi.
 

KAYNAK: Amasya Valiliği
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız