Amasya’da iş arayan vatandaşlar için önemli bir istihdam fırsatı duyuruldu. Amasya İl Müftülüğü bünyesinde, Bakım ve Onarım Destek Faaliyetleri kapsamında görevlendirilmek üzere toplam 115 personel alımı yapılacağı açıklandı. Alımlar, İŞKUR tarafından yürütülen İşgücü Uyum Programı (İUP) çerçevesinde gerçekleştirilecek.
Başvuru Süreci ve Tarihler Netleşti
Yetkililerden edinilen bilgilere göre, personel alımı için başvuru süreci 26 Ocak 2026 tarihinde başladı ve 30 Ocak 2026 tarihine kadar devam edecek. Programa başvurmak isteyen adaylar, başvurularını İŞKUR internet şubesi, e-Devlet sistemi üzerinden ya da ALO 170 hattı aracılığıyla yapabilecek.
İşgücü Uyum Programı kapsamında görevlendirilecek personeller, 09 Şubat 2026 – 30 Kasım 2026 tarihleri arasında çalışacak. Program süresi toplam 295 gün olarak belirlenirken, günlük çalışma süresi ise 7,5 saat olacak.
İlçe Bazlı Kontenjan Dağılımı Açıklandı
Toplamda 115 kişinin istihdam edileceği programda, kontenjanlar ilçe bazlı olarak belirlendi. Buna göre;
Amasya Merkez: 71 kişi
Suluova: 13 kişi
Merzifon: 12 kişi
Gümüşhacıköy: 10 kişi
Taşova: 6 kişi
Hamamözü: 2 kişi
Göynücek: 1 kişi
Belirlenen kontenjanlar doğrultusunda, ilçelerdeki bakım ve onarım destek faaliyetlerinde görev alacak personellerin kamu hizmetlerine katkı sağlaması hedefleniyor.
Seçim 4 Şubat’ta Yapılacak
Programa başvuran adaylar arasından seçimler, “liste yöntemi” ile gerçekleştirilecek. Seçim işlemleri 4 Şubat 2026 tarihinde yapılacak olup, kura ve değerlendirme süreci Amasya İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.
