Merkezi Merzifon’da bulunan Amasya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (Amasya DSYB), hayvancılık sektörünün en temel ihtiyaçlarından biri olan kaba yem temininde üreticilerin yanında olmaya devam ediyor. Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Güner Aslan, 2025 yılı üretim sezonuna ilişkin yürütülen çalışmalar ve devam eden kaba yem sevkiyatları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Başkan Güner Aslan, Birliğe ait Tarım Makine Parkı tarafından 2025 üretim sezonu boyunca gerçekleştirilen hasat çalışmaları sonucunda önemli miktarda kaba yem elde edildiğini belirtti. Bu kapsamda saman, ot silajı, mısır silajı, yonca kuru otu ve yonca silajı gibi hayvancılık açısından büyük önem taşıyan ürünlerin üretildiğini ifade eden Aslan, söz konusu kaba yemlerin üye üreticilerin talepleri doğrultusunda işletmelere sevkiyatının aralıksız şekilde sürdüğünü söyledi.
Amasya DSYB’nin temel hedefinin, üreticilerin yem temininde dışa bağımlılığını azaltmak ve maliyetleri kontrol altına almak olduğunu vurgulayan Güner Aslan, kaba yem giderlerinin hayvancılıkta en büyük maliyet kalemlerinden biri olduğuna dikkat çekti. Birlik tarafından sağlanan bu hizmet sayesinde üreticilerin daha uygun şartlarda yem temin edebildiğini ve bu durumun işletmelerin sürdürülebilirliğine önemli katkı sunduğunu dile getirdi.
Başkan Aslan açıklamasında, “Üreticilerimizin kaba yem ihtiyacının birliğimiz tarafından karşılanması ve sürdürülebilir, kârlı bir hayvancılığın desteklenmesi amacıyla yürüttüğümüz çalışmalarımız aralıksız sürmektedir. Tarım Makine Parkımızla gerçekleştirdiğimiz hasat faaliyetleri sayesinde kaliteli ve güvenilir kaba yemleri üyelerimizin hizmetine sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaba yemlerin kalite standartlarına uygun şekilde üretildiğini belirten Aslan, özellikle yonca ve silaj ürünlerinin hayvanların beslenmesinde protein ve enerji açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Bu ürünlerin doğru besleme programlarında kullanılmasıyla süt ve et veriminde artış sağlanabileceğine dikkat çekti.
Amasya DSYB’nin yalnızca yem teminiyle sınırlı kalmadığını ifade eden Güner Aslan, Birliğin aynı zamanda üreticilere yönelik eğitim, danışmanlık ve planlı üretim modelleriyle de destek verdiğini söyledi. Hayvancılığın geleceğinin planlı üretimden geçtiğini belirten Aslan, üreticilerin güçlü kalabilmesi için birlik çatısı altında dayanışmanın büyük önem taşıdığını kaydetti.
Açıklamasının sonunda “Geleceğin için Üret, Türkiye” vurgusu yapan Başkan Güner Aslan, Amasya genelinde hayvancılığın gelişmesi ve üreticilerin rekabet gücünün artırılması için Birlik olarak çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.
Amasya DSYB’nin yürüttüğü kaba yem üretimi ve satışı çalışmaları, bölge hayvancılığı açısından önemli bir destek mekanizması olarak değerlendiriliyor.
