reklam
reklam
40,0674 %0.06
47,1402 %0.3
4.283,43 % 0,39
111.343,41 %2.381
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Açık
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Amasya DSYB’den KKKA Uyarısı: Üreticiye Kene Broşürü Dağıtılıyor

Amasya DSYB’den KKKA Uyarısı: Üreticiye Kene Broşürü Dağıtılıyor

Amasya DSYB, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'ne karşı kırsalda farkındalık oluşturmak amacıyla üreticilere bilgilendirici broşürler dağıtmaya başladı.

Merkezi Merzifon’da bulunan Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB), özellikle bahar ve yaz aylarında ciddi bir sağlık riski oluşturan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı üreticileri bilinçlendirmek amacıyla önemli bir farkındalık çalışmasına imza attı. Türkiye’de 2002 yılından bu yana görülen ve keneler yoluyla bulaşan bu hastalığa karşı, başta çiftçiler olmak üzere kırsalda yaşayan herkesin dikkatli olması gerektiği vurgulandı.
DSYB Başkanı Güner Aslan yaptığı açıklamada, tarla, bağ, bahçe çalışanları, hayvan yetiştiricileri, veteriner hekimler, ziraatçılar, çobanlar, sağlık çalışanları ve doğada vakit geçiren herkesin risk grubunda yer aldığına dikkat çekti. Aslan, “Kırsalda güvenli yaşam için farkındalık oluşturmak, erken önlem almak ve doğru bilgiyle hareket etmek büyük önem taşıyor” dedi.
Hazırlanan bilgilendirici KKKA broşürleri, Amasya genelinde süt toplama evleri, birlik büroları, veteriner hekim ve teknisyenler aracılığıyla üreticilere ulaştırılmaya başlandı. Dağıtım çalışmaları sahada aktif olarak sürdürülüyor. Broşürlerde KKKA hastalığına dair bulaşma yolları, korunma yöntemleri ve erken müdahale için dikkat edilmesi gereken bilgiler sade ve anlaşılır bir dille yer alıyor.
Bu yayının hazırlanmasında bilimsel katkılarından dolayı Prof. Dr. Zafer Karaer ve Prof. Dr. Numan Akman’a teşekkürlerini ileten Güner Aslan, “Üreticimizin hem ekonomik hem de sağlık açısından güvende olması önceliğimizdir. Bu nedenle halk sağlığı konusunda bilinçlendirme çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Tüm bilgilendirme yayınlarına ve broşür içeriklerine amasyadsyb.org web sitesi üzerinden ulaşılabileceği belirtildi.

KAYNAK: Nedime Soku
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *