reklam
reklam
42,2606 %0,23
49,1702 %0,44
5.689,42 % 0,58
97.095,38 %-6.377
Amasya
Kapalı
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Amasya DSYB’den Dişi Buzağı Başarısı!

Amasya DSYB’den Dişi Buzağı Başarısı!

Cinsiyeti belirlenmiş sperma uygulamasıyla dişi buzağı elde edildi. Detaylar haberimizde…

Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, bölgedeki hayvancılık verimliliğini artırmaya yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Birlik Başkanı Güner Aslan, Merzifon merkezli DSYB’nin Amasya genelinde yürüttüğü suni tohumlama faaliyetleri kapsamında önemli bir başarıya imza atıldığını açıkladı. Amasya merkeze bağlı Beke Köyü’nde süt üretimi yapan Hasan Satılmış’a ait işletmede gerçekleştirilen son uygulamada, cinsiyeti belirlenmiş sperma kullanılarak dişi buzağı dünyaya geldi.

Birlik bünyesinde görev yapan Veteriner Sağlık Teknikeri Volkan Ekmekçi tarafından uygulanan suni tohumlama işleminde, HELMET (250HO16775) kodlu cinsiyeti belirlenmiş siyah alaca boğa sperması kullanıldı. Yapılan işlemin olumlu sonuç vermesiyle, bölge üreticileri için yüksek verimli ve genetik açıdan üstün dişi damızlıkların elde edilmesine yönelik önemli bir adım atılmış oldu. Bu gelişmenin, süt üretimi yapan işletmelerin sürü verimliliği açısından büyük avantaj sağlayacağı ifade edildi.

Başkan Güner Aslan, DSYB’nin bölge hayvancılığına katkı sunmak adına güçlü bir teknik kadro ile hizmet verdiğini belirterek, birlik bünyesinde 4 Veteriner Hekim ve 11 Veteriner Sağlık Teknikeri ile sahada aktif şekilde çalıştıklarını söyledi. Aslan, suni tohumlama uygulamalarının yalnızca hayvan sayısını artırmakla kalmayıp, aynı zamanda genetik ıslah, süt veriminin yükseltilmesi ve sürdürülebilir hayvancılığın desteklenmesi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, her geçen gün daha çok üreticiye ulaşarak modern hayvancılık tekniklerinin bölgede yaygınlaşmasına katkı sağlıyor. Özellikle cinsiyeti belirlenmiş sperma uygulamaları sayesinde, işletmelerin dişi hayvan oranının artırılması ve gelecekte daha yüksek süt verimliliğine sahip sürülerin oluşturulması hedefleniyor. Başkan Aslan, üreticilerin ihtiyaç duyduğu her konuda destek vermeye devam edeceklerini ifade ederek, “Sahada aktif olarak yürüttüğümüz çalışmalarla, Amasya’da sürdürülebilir ve verimli bir hayvancılık yapısının oluşmasına katkı sağlamak en büyük hedefimizdir” dedi.
 

KAYNAK: Büşra Nur Ertilal
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *