AK Parti Amasya İl Başkanı Galip Uzun, Anadolu Lisesi bahçesinde yaptığı açıklamayla okulun yeni binası için temel kazılarının başladığını duyurdu. Geçtiğimiz Öğretmenler Günü’nde Anadolu Lisesi’ni ziyaret ettiklerini hatırlatan Uzun, öğretmen ve öğrencilerin yeni okul binasının yapım süreciyle ilgili kendilerine sorular yönelttiğini belirtti.
Bu sürecin yakından takip edildiğini aktaran Uzun, konunun Cumhurbaşkanı’na iletildiğini, milletvekilleri ve Amasya Valisi ile birlikte koordineli bir şekilde ilerletildiğini ifade etti. Yoğun girişimler ve takibin ardından Anadolu Lisesi’nin yeni okul binası için çalışmalar resmen başlamış oldu.
İl Başkanı Uzun açıklamasında, “Hemşerilerimize hayırlı günler diliyorum. Şu anda Anadolu Lisesi okulumuzun bahçesindeyiz. Geçtiğimiz Öğretmenler Günü’nde burayı ziyaret ettiğimizde, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz yeni okul binasının ne zaman yapılacağı konusunda bizlere soru yöneltmişti. Biz konuyu zaten Cumhurbaşkanımıza iletmiştik, milletvekillerimiz ve sayın valimiz de bu konuyu takip etmişlerdi. Hamdolsun bugün Anadolu Lisemizin temel kazıları başladı” sözlerine yer verdi.
Yeni okulun iki yıl içerisinde, hatta daha kısa sürede tamamlanabileceğini belirten Uzun, modern, güvenli ve donanımlı bir eğitim yuvasının Amasya’ya kazandırılacağını vurguladı. “Okulumuz inşallah kazasız belasız bir şekilde tamamlanarak öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve Milli Eğitim camiamıza teslim edilecek” diyen Uzun, sürecin Amasya eğitimine büyük değer katacağını söyledi.
Yeni Anadolu Lisesi binasının yapımı, hem öğrenciler hem öğretmenler hem de veliler tarafından memnuniyetle karşılandı. Kentte eğitim altyapısının güçlendirilmesine yönelik önemli bir adım olan proje, Amasya’nın geleceğine yapılan yatırım olarak değerlendiriliyor.
