Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Merzifon’da da 2025-2026 Eğitim Öğretim yılı bugün itibariyle resmen başladı.
Merzifon genelinde 2025-2026 eğitim öğretim yılında 74 okul, 607 derslikte 912 öğretmen görev yapacak olurken, toplam 13.000 öğrenci de ders başı yaptı.
1 Eylül tarihinde uyum süreci ile başlayan 2025-2026 eğitim öğretim yılının 8 Eylül tarihinde tüm öğrencilerin katılımı ile devam edeceğini belirten Merzifon İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, ilçe olarak geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda sorunsuz bir eğitim öğretim yılını geride bırakmak için tüm hazırlıkların tamamlandığını dile getirdi.
Yeni dönem için tüm hazırlıkların tamamlandığının altını çizen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, “Bizim için her eğitim-öğretim yılı yeni bir başlangıç. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizle birlikte bu önemli maratona hazırız” ifadelerini kullandı.