reklam
reklam
41,5950 %0,24
48,7701 %0,44
5.162,04 % 0,70
114.453,86 %2.486
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Hafif yağmur
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GENEL Sel ve heyelanlar sonrası riskli kayalara ilginç temizlik

Sel ve heyelanlar sonrası riskli kayalara ilginç temizlik

Rize’nin Ardeşen ilçesinde yol güzergahındaki riskli kayalar iş makinelerinin oluşturduğu ses ve titreşimlerle yıkılarak temizleniyor. 
Ardeşen’in yüksek kesimlerinde afetin ardından kapanan yolları açmak için ekipler adeta doğayla mücadele ediyor. Çalışmalar sırasında en büyük engeli dev kayalar oluşturuyor. Yol güzergâhında tehlike arz eden yüksek kayalar, iş makinelerinin çıkardığı güçlü ses ve titreşimlerle yapay heyelanlar oluşturularak yıkılıyor. O anlar cep telefonu kameralarıyla da kaydedilirken, kayaların bu şekilde kontrollü olarak düşürülmesiyle yol açma çalışmalarına devam ediliyor. 
Eski Armutluk Köyü Muhtarı Mehmet Terzioğlu, yaptığı açıklamada ekiplerin yol açma çalışmasının devam ettiğini dile getirerek "Çakıruba mevkiinde tehlike oluşturan kayalar kepçelerin sarsıntı gücüyle düşürüldü. Böylece ulaşım kontrollü bir şekilde sağlanmaya başladı. Ancak en büyük zorluk Depani bölgesinde. Buradaki afetin boyutu çok büyük, deyim yerindeyse yol tamamen yok oldu. Ekipler, başta Deremezra Köyü, Movri, Nolaşkari ve Kayadibi yaylalarına ulaşımı sağlayan 15 kilometrelik yolu açmaya çalışıyor. Ancak şu ana kadar Eski Armutluk Köyü’nden itibaren yalnızca 3 kilometrelik kısım açılabildi. Depani noktasını geçmemiz en az 3 gün sürecektir. Ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor, önceliğimiz vatandaşlarımıza bir an önce ulaşmak" ifadelerini kullandı. 
 

rizede-sel-ve-heyelanlar-sonrasi-riskli-kayalara-ilginc-temizlik

rizede-sel-ve-heyelanlar-sonrasi-riskli-kayalara-ilginc-temizlik

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *