Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) 2025 Yılı Eğitim Programı kapsamında düzenlenen “Mesleki Güncelleme ve Kurum Kültürü Bütünleşik Eğitimleri”, Amasya, Samsun ve Tokat illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilerek başarıyla tamamlandı. Eğitimler, özellikle Orman İşletme Şefleri ve Orman Muhafaza Memurlarının mesleki bilgi, beceri ve kurum vizyonuna ilişkin yetkinliklerini geliştirmeyi hedefledi.
Amasya Orman Bölge Müdürü Ferdi Özer’in ev sahipliğinde yürütülen eğitimlerde, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya’nın koordinatörlüğünde birçok önemli isim eğitim sürecine katkı sundu. Katılımcılara üç gün boyunca kapsamlı bir içerikle sunulan eğitimler, teknik ve idari konuların yanı sıra kurum kültürü, etik değerler ve saha uygulamaları gibi başlıklarda yoğunlaştı.
Eğitimlere katılarak bilgi ve deneyimlerini paylaşan isimler arasında; İşletme ve Pazarlama Dairesi Başkanı Reşat Benli, Personel Dairesi Başkanı Süleyman Okumuş, OGM Basın Müşaviri Mümin Döngez, Orman Zararlılarıyla Mücadele Dairesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Aksu, Teftiş Kurulu Başkanlığı Başmüfettişi Ertan Pirdal, Orman Zararlılarıyla Mücadele Daire Başkanlığı Mühendisi Adem Sinan Hınıs, İzin ve İrtifak Dairesi Başkanlığı İzleme ve Koordinasyon Şube Müdürü Özcan Nihan Koşar, Kadastro ve Mülkiyet Dairesi Başkanlığı Başkan Yardımcısı Hamdi Kaptanoğlu, Mülkiyet ve Özel Ormanlar Şube Müdürü Mehmet Polatlı da yer aldı.
Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen sunumlar ve uygulamalı çalışmalar, katılımcıların karşılaştıkları güncel sorunlara çözüm odaklı yaklaşımlar geliştirmelerine olanak tanıdı. Eğitim sürecinde ayrıca mevzuat güncellemeleri, izin ve irtifak işlemleri, orman zararlılarıyla mücadele yöntemleri ve kadastro-mülkiyet süreçlerine dair kapsamlı bilgiler aktarıldı.
Eğitimlerin sonunda konuşan yetkililer, bu tür bütünleşik programların orman teşkilatının bilgi birikimini güncel tutmak ve kurum içi dayanışmayı artırmak adına son derece kıymetli olduğunu belirtti.
