Amasya’nın Merzifon ilçesinde faaliyet gösteren Merzifon Aşevi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi yardım ve bağış kampanyalarına hız kesmeden devam ediyor. Aşevi Müdürü Hüseyin Keskin, bu yılki kurban bağışlarının beklenenden daha yüksek olduğunu ve hedeflerinin üzerinde bir bağış hacmine ulaştıklarını ifade etti.
“Kurban Bağışlarımız Artarak Devam Ediyor”
Hüseyin Keskin yaptığı açıklamada, "Kurban bağışlarımızı artan şekilde sürdürüyoruz. Karadeniz bölgesine ve Türkiye geneline yönelik çalışmalarımızı, IBAN bilgisi vermeden, bire bir temasla yürütmeye çalışıyoruz. Geçen yıla kıyasla bu yıl daha büyük kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz. Şu an itibariyle 22-23 küçükbaş hayvanın parası yatırıldı, büyükbaş hayvan hisselerimiz ise 25 civarına ulaştı. Bu da beklentimizin üzerinde bir sonuç” dedi.
“Geçen Seneye Göre Daha Fazla Hayvan Kesimi Yapacağız”
Keskin, geçen yıl 174 küçükbaş ve 9-10 büyükbaş hayvan kesimi gerçekleştirdiklerini, bu yıl ise özellikle büyükbaşta bu sayıyı aşmayı planladıklarını belirtti. Alınan kurbanlıkların kalite açısından titizlikle seçildiğini vurgulayan Keskin, “Geçen sene 35-40 üreticiyi çağırdım, bu yıl da onlara '46 kilonun üstünde erkek hayvanınız varsa, sizden almak istiyorum' dedim. Cılız hayvan, dişi hayvan kesinlikle almıyorum. Aldığım hayvanlar tabiri caizse ‘yakışıklı’ oluyor. Çünkü bu işin merkezinde Allah’ın rızasını kazanmak var” ifadelerini kullandı.
“Hijyen ve Dini Vecibelere Uygun Şekilde Kesim Yapıyoruz”
Kurbanlık hayvanların, veteriner kontrolünde, hijyenik koşullarda ve dini kurallara uygun şekilde kesildiğini belirten Keskin, vekaletsiz hiçbir hayvanın kesilmediğini özellikle vurguladı. “Soğuk hava depolarımızda şu an 77 küçükbaş hayvanımız hazır. Her hafta yemeklerimizde 14-18 küçükbaş kullanıyoruz. Ayrıca her ay 40-55 arasında adak kesimi gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz yıl toplamda 384 adak, 174 kurban olmak üzere 558 hayvan kesimi yaptık ve bunların 77 tanesi şu anda depomuzda bulunuyor” dedi.
“Yardımlar Kaymakamlık Onaylı, Üreticilerden Doğrudan Alım Yapıyoruz”
Aşevi olarak hayvanları doğrudan üreticilerden aldıklarını belirten Keskin, “Aracılardan alışveriş yapmıyoruz. Üreticiden aldığımız için fiyatlar da daha uygun oluyor. Kaymakamlık onaylı, resmi ve izinli yardım topluyoruz. Kaymakam bey, hayvanı kaç liradan aldığımızı, nereden temin ettiğimizi biliyor. Mezbahada kestiriyoruz, buraya getiriyoruz. Bu süreçte Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve halkımız bize büyük destek sağlıyor” şeklinde konuştu.

KAYNAK: Büşra Nur Ertilal

Vali Bakan, Kitap Fuarı’nı gezdi
#GÜNDEM / 20 Mayıs 2025

Cihat Yaycı ve Mete Yarar, Merzifon Kitap Fuarı’nda Gündemi Değerlendirdi
#TARİH / KÜLTÜR / 20 Mayıs 2025
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *