reklam
reklam
39,9111 %0.1
47,0490 %0.33
4.274,48 % 0,35
108.064,01 %0.288
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Parçalı bulutlu
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GENEL Çorum’a ikinci OSB kuruluyor

Çorum’a ikinci OSB kuruluyor

Haberleri

Çorum’un sanayi ve ekonomi gücüne büyük katkı sağlaması hedeflenen ikinci organize sanayi bölgesi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan beklenen resmi onay çıktı. 280 hektarlık alanda kurulacak OSB’nin yönetiminin Valilik, Belediye ve Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında yürütülmesine karar verildi. 
Çorum sanayisi için kritik bir adım atıldı. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın önerisiyle gündeme gelen ikinci organize sanayi bölgesi (OSB) projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı. OSB, Çorum-Samsun Karayolu’nun 30. kilometresindeki Konaklı Mevkii, Ayvalık, Tanrıvermiş ve Pınarbaşı köyleri civarında yer alan 2 bin 800 dönümlük arazide kurulacak. Samsun Limanı ve Merzifon Havalimanı’na yakınlığı ile lojistik avantaj sunan bölge, Bin 500 dönümün üzerinde genişleme alanına da sahip.Onayın ardından Çorum Valisi Ali Çalgan başkanlığında, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal’ın katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, yeni OSB’nin Çorum Valiliği İl Özel İdaresi, Çorum Belediyesi ve Çorum TSO’nun eşit ortaklığıyla yönetilmesi kararlaştırıldı. Her kurumdan 5 temsilcinin yer alacağı 15 kişilik bir kurucu yönetim oluşturulacak. Ayrıca, mali katkıda da eşitlik ilkesi benimsenerek her kurum 6 milyon 559 bin TL katılım ücreti ödeyecek. Yeni kurulacak karma nitelikli OSB, sadece Çorum’un merkez OSB’sine değil, aynı zamanda Sungurlu, Osmancık ve İskilip OSB’lerine de önemli bir tamamlayıcı olacak.OSB alanının onaylandığının duyurulmasıyla birlikte yatırımcılardan yoğun başvuru alındığını belirten Başkan Aşgın, "Sanayicilerimiz şimdiden büyük ilgi gösteriyor. Çok kısa sürede bu alan faaliyete geçerek şehrimize katma değer sağlamaya başlayacak." Dedi. Ayrıca Başkan Aşgın, sürece destek veren başta Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan olmak üzere, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a, Çorum Valisi Ali Çalgan’a, Çorum Milletvekillerine ve önceki dönem Valimiz Doç. Dr. Zülkif Dağlı’ya, teşekkürlerini iletti. 
Çorum ikinci organize sanayi bölgesinin hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, "Bu bölgenin sanayiye uygun olduğunu teknik ve coğrafi şartlarıyla birlikte değerlendirdik. Samsun limanına ve havaalanına yakınlığı, çevresinde iş gücü potansiyeli barındıran büyük köylerin bulunması gibi avantajları göz önünde bulundurarak burayı teklif etmiştim. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın onay vermesiyle birlikte bu önerimiz somut bir yatırıma dönüşmeye başlıyor. Bundan dolayı da ayrıca mutluluk duyuyorum" dedi. 

coruma-ikinci-osb-kuruluyor

coruma-ikinci-osb-kuruluyor

coruma-ikinci-osb-kuruluyor

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *