Amasya İl Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin’in Bakanlık bünyesine alındığından dolayı yerine gelecek isim de belli oldu.
İl Müdürü Gürol Çetin’in yerine Mersin İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Ahmet Arslan atanırken, yeni görevine de yarın itibariyle başlaması bekleniyor.
Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevine atanan Ahmet Arslan 1974 Mersin Erdemli doğumlu olup, İlkokulu Erdemli İlkokulu’nda, Ortaokulunu Erdemli İmam Hatip Ortaokulunda ve Lise öğrenimini de Erdemli Lisesi’nde tamamladı.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden 1998 yılında mezun olan Ahmet Arslan, vatani görevini Hakkari Yüksekova’da Yedek Subay olarak tamamladı.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mikrobiyoloji Anabilim dalında Yüksek Lisans Eğitimini tamamladıktan sonra serbest Veteriner Hekim olarak çalıştı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında Mersin'in Tarsus İlçesi TARGEL Projesi kapsamında Sözleşmeli Veteriner Hekim olarak da çalışan Ahmet Arslan, İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü ve Mersin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde Veteriner Hekim olarak görev yaptı. Mersin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü görevini yapmakta iken 2024 yılında Mersin Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.
Evli ve 1 Çocuk babası olan Ahmet Arslan orta derecede İngilizce biliyor.

KAYNAK: Gülben Güley

Başkan Sevindi Fethiye Mahallesi’nde Vatandaşla Buluştu
#GÜNDEM / 27 Temmuz 2025

Tunç; Orman Yangınlarının Asıl Sebebi Göz Ardı Ediliyor!
#GÜNDEM / 27 Temmuz 2025
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *