Cumhuriyet Halk Partisi Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek sert açıklamalarda bulundu. Karagöz, emeklilerin insanca yaşayabileceği bir gelir seviyesine kavuşması için Meclis’te nöbete başladıklarını belirterek, iktidara çağrıda bulundu.
Milletvekili Karagöz açıklamasında, Türkiye’de artan hayat pahalılığı karşısında emeklilerin her geçen gün daha da zorlandığını vurguladı. Açlık sınırının 30 bin lirayı, yoksulluk sınırının ise 98 bin lirayı aştığını hatırlatan Karagöz, en düşük emekli aylığının mevcut seviyelerde kalmasının insan onuruyla bağdaşmadığını ifade etti. Emeklilerin yıllarca çalışarak ülkeye hizmet ettiğini dile getiren Karagöz, bugün gelinen noktada milyonlarca emeklinin temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldiğini söyledi.
Reşat Karagöz, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında başlatılan nöbetin bir sembol değil, emeklilerin feryadını duyurma mücadelesi olduğunu belirtti. “Bu ülkede emekliler, pazara çıkamıyor, faturalarını ödeyemiyor, torunlarına harçlık veremiyor. Bu tabloyu kabul etmiyoruz” diyen Karagöz, emeklilerin taleplerinin görmezden gelinmemesi gerektiğini vurguladı.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak hem çalışanları hem de emeklileri kapsayan adil bir gelir düzenlemesi için Meclis’te kanun teklifleri sunduklarını ifade eden Karagöz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu konuda net bir duruş sergilediğini söyledi. CHP’nin asgari ücretin 39 bin liraya yükseltilmesi ve en düşük emekli aylığının da asgari ücrete eşitlenmesi yönündeki tekliflerinin, sosyal devlet anlayışının bir gereği olduğunu dile getirdi.
Karagöz açıklamasında, “Emekliler sadaka değil, hakkını istiyor. Biz de bu hak teslim edilene kadar Meclis’te nöbetteyiz” ifadelerini kullandı. Sunulan kanun teklifleri kabul edilene kadar bu mücadelenin süreceğini belirten Karagöz, tüm siyasi partileri emeklilerin yaşadığı gerçeklerle yüzleşmeye davet etti.
